Çorlu TSO Anasayfa

Ergene-1 Islah OSB Komisyon Toplantısı Düzenlendi

Tekirdağ Valisi  Zübeyir KEMELEK, Islah Organize Sanayi Bölgeleriyle birlikte, endüstriyel atıkları bertaraf edecek ileri arıtma teknolojilerini bölgeye getireceklerini bildirdi.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda 24.10.2011 tarihinde gerçekleştirilen Ergene - 1  Islah Organize Sanayi Bölgesi (OSB)  Komisyon Toplantısına Tekirdağ  Valisi Zübeyir KEMELEK, Sorumlu ve Koordinatör Vali Yardımcısı Mustafa MASATLI, Ergene -1 Misinli, Vakıflar Islah Organize Sanayi Bölgesi Islah Komisyon Üyeleri ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail GÜLEROĞLU katılımda bulundu.

Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda 24.10.2011 tarihinde gerçekleştirilen Ergene - 1  Islah Organize Sanayi Bölgesi (OSB)  Komisyon Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Ergene-1 bölgesinin Tekirdağ'ın Çorlu  ilçesini kapsadığını ifade etti.

Ergene-1 bölgesine ilişkin toplantının komisyonun ilk toplantısı olduğunu belirten KEMELEK, Ergene Eylem Planı kapsamında yer alan diğer bölgelere ilişkin toplantılar da yapılacağı söyledi.

Vali KEMELEK, "Türkiye'de Islah OSB'lerin kurulmasına ilişkin kanun çıktıktan sonra büyük bir heyecan duyduk. Kanunu, bölgeye hizmet etmek için verilmiş bir fırsat olarak gördük. Ve bu ölçüde elimizden geleni yaptık" dedi.

Tekirdağ'ın, en büyük sorunlarından birinin çevre kirliliği olduğunu ifade eden KEMELEK, şunları kaydetti: "Çevre Kirliliği sadece sanayileşmenin bir sonucu değil, kentleşmenin de bir sonucu. Bu bağlamda, endüstriyel ve  evsel atıkların bertaraf edecek ileri arıtma teknolojilerini bölgeye getireceğiz. Zaten Islah OSB'nin en büyük kurulma amacıda bu. Islah OSB kurulmasıyla birlikte, OSB alanlarındaki ileri arıtma teknolojileri hayata geçirilecek. En önemli sorunumuzu bu şekilde çözmüş olacağız. Sanayinin altyapı ve ulaşım imkanları daha iyi duruma gelecek. Evsel atıklarla ilgili belediyelerin arıtma kurabilmesi için giderlerinin büyük kısmı finanse edildi. Bu anlamda kurulacak olan  evsel atık arıtma tesislerinin yer tespiti çalışmaları sürüyor.

Eklenme Tarihi: 26.10.2011 Bu Sayfayı Yazdır

Diğer Başlıklar
Çorlu TSO 6. Meslek Komitesi'nden Ünal Baysan'a Ziyaret Toprak Mahsulleri Ofisi Tekirdağ İl Müdürü’nden Çorlu TSO Başkanı Enis Sülün’e Ziyaret Çorlu TSO'da Ücretsiz Eğitimler Devam Ediyor Kazimiye Mahallesi Muhtarı ve Çorlu Ortaokulu Aile Birliği’nden Çorlu TSO Başkanı Enis Sülün’e Ziyaret Çorlu TSO'da "İş Geliştirme ve Markalaşma Süreci Semineri" Gerçekleşti TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu İle Çorlu TSO Başkanları Biraraya Geldi Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu; Uzunköprü TSO ve Uzunköprü TB Ödül Töreni’ne İştirak Etti Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu; Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Açılışı ve TOBB İlahiyat Fakültesi Temel Atma Töreni’ne İştirak Etti Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu “Kapı Kule Tır Parkı” Temel Atma Törenine İştirak Etti Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu TSO Olağan Meclis Toplantısı'na İştirak Etti TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu Tanıtım Toplantısı Gerçekleşti
Başkana Ulaşın:
baskan@corlutso.org.tr