Çorlu TSO Anasayfa

Ergene-1 Islah OSB Komisyon Toplantısı Düzenlendi

Tekirdağ Valisi  Zübeyir KEMELEK, Islah Organize Sanayi Bölgeleriyle birlikte, endüstriyel atıkları bertaraf edecek ileri arıtma teknolojilerini bölgeye getireceklerini bildirdi.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda 24.10.2011 tarihinde gerçekleştirilen Ergene - 1  Islah Organize Sanayi Bölgesi (OSB)  Komisyon Toplantısına Tekirdağ  Valisi Zübeyir KEMELEK, Sorumlu ve Koordinatör Vali Yardımcısı Mustafa MASATLI, Ergene -1 Misinli, Vakıflar Islah Organize Sanayi Bölgesi Islah Komisyon Üyeleri ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail GÜLEROĞLU katılımda bulundu.

Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda 24.10.2011 tarihinde gerçekleştirilen Ergene - 1  Islah Organize Sanayi Bölgesi (OSB)  Komisyon Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Ergene-1 bölgesinin Tekirdağ'ın Çorlu  ilçesini kapsadığını ifade etti.

Ergene-1 bölgesine ilişkin toplantının komisyonun ilk toplantısı olduğunu belirten KEMELEK, Ergene Eylem Planı kapsamında yer alan diğer bölgelere ilişkin toplantılar da yapılacağı söyledi.

Vali KEMELEK, "Türkiye'de Islah OSB'lerin kurulmasına ilişkin kanun çıktıktan sonra büyük bir heyecan duyduk. Kanunu, bölgeye hizmet etmek için verilmiş bir fırsat olarak gördük. Ve bu ölçüde elimizden geleni yaptık" dedi.

Tekirdağ'ın, en büyük sorunlarından birinin çevre kirliliği olduğunu ifade eden KEMELEK, şunları kaydetti: "Çevre Kirliliği sadece sanayileşmenin bir sonucu değil, kentleşmenin de bir sonucu. Bu bağlamda, endüstriyel ve  evsel atıkların bertaraf edecek ileri arıtma teknolojilerini bölgeye getireceğiz. Zaten Islah OSB'nin en büyük kurulma amacıda bu. Islah OSB kurulmasıyla birlikte, OSB alanlarındaki ileri arıtma teknolojileri hayata geçirilecek. En önemli sorunumuzu bu şekilde çözmüş olacağız. Sanayinin altyapı ve ulaşım imkanları daha iyi duruma gelecek. Evsel atıklarla ilgili belediyelerin arıtma kurabilmesi için giderlerinin büyük kısmı finanse edildi. Bu anlamda kurulacak olan  evsel atık arıtma tesislerinin yer tespiti çalışmaları sürüyor.

Eklenme Tarihi: 26.10.2011 Bu Sayfayı Yazdır

Diğer Başlıklar
Çorlu TSO' da "Genel Yönetim Eğitimi" Gerçekleşti Çorlu TSO Yönetim Kurulu'ndan Çorlu Belediye Başkanı'na Tebrik Ziyareti ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün ICC XI. Milletlerarası Tahkim Semineri’ne Katıldı Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Üç Ülkenin Ticari Temsilcileriyle Biraraya Geldi Çorlu TSO Personeli " Kusursuz İletişimde 4 Adım Eğitimi" ne katıldı Çorlu TSO Üyeleri " 14001 Çevre Yönetim Sistemi Bilgilendirme Temel Eğitimi"nde Biraraya Geldi Çorlu TSO ve KOSGEB Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu, "Okulumda Mutluyum" Projesinin Tanıtım Törenine Katıldı Çorlu TSO'da "Oryantasyon Eğitimi" Çorlu TSO'da "İş Yaşamında Profesyonellik Eğitimi" Gerçekleşti Çorlu TSO'da "Marka Yaratma Eğitimi" Gerçekleşti
Başkana Ulaşın:
baskan@corlutso.org.tr