Çorlu TSO Anasayfa

Ergene-1 Islah OSB Komisyon Toplantısı Düzenlendi

Tekirdağ Valisi  Zübeyir KEMELEK, Islah Organize Sanayi Bölgeleriyle birlikte, endüstriyel atıkları bertaraf edecek ileri arıtma teknolojilerini bölgeye getireceklerini bildirdi.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda 24.10.2011 tarihinde gerçekleştirilen Ergene - 1  Islah Organize Sanayi Bölgesi (OSB)  Komisyon Toplantısına Tekirdağ  Valisi Zübeyir KEMELEK, Sorumlu ve Koordinatör Vali Yardımcısı Mustafa MASATLI, Ergene -1 Misinli, Vakıflar Islah Organize Sanayi Bölgesi Islah Komisyon Üyeleri ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail GÜLEROĞLU katılımda bulundu.

Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda 24.10.2011 tarihinde gerçekleştirilen Ergene - 1  Islah Organize Sanayi Bölgesi (OSB)  Komisyon Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Ergene-1 bölgesinin Tekirdağ'ın Çorlu  ilçesini kapsadığını ifade etti.

Ergene-1 bölgesine ilişkin toplantının komisyonun ilk toplantısı olduğunu belirten KEMELEK, Ergene Eylem Planı kapsamında yer alan diğer bölgelere ilişkin toplantılar da yapılacağı söyledi.

Vali KEMELEK, "Türkiye'de Islah OSB'lerin kurulmasına ilişkin kanun çıktıktan sonra büyük bir heyecan duyduk. Kanunu, bölgeye hizmet etmek için verilmiş bir fırsat olarak gördük. Ve bu ölçüde elimizden geleni yaptık" dedi.

Tekirdağ'ın, en büyük sorunlarından birinin çevre kirliliği olduğunu ifade eden KEMELEK, şunları kaydetti: "Çevre Kirliliği sadece sanayileşmenin bir sonucu değil, kentleşmenin de bir sonucu. Bu bağlamda, endüstriyel ve  evsel atıkların bertaraf edecek ileri arıtma teknolojilerini bölgeye getireceğiz. Zaten Islah OSB'nin en büyük kurulma amacıda bu. Islah OSB kurulmasıyla birlikte, OSB alanlarındaki ileri arıtma teknolojileri hayata geçirilecek. En önemli sorunumuzu bu şekilde çözmüş olacağız. Sanayinin altyapı ve ulaşım imkanları daha iyi duruma gelecek. Evsel atıklarla ilgili belediyelerin arıtma kurabilmesi için giderlerinin büyük kısmı finanse edildi. Bu anlamda kurulacak olan  evsel atık arıtma tesislerinin yer tespiti çalışmaları sürüyor.

Eklenme Tarihi: 26.10.2011 Bu Sayfayı Yazdır

Diğer Başlıklar
Çorlu TSO'da Etkin Hızlı Okuma ve Anlama Yöntemleri Eğitimi Gerçekleşti Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov'dan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün'e Ziyaret Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Çorlu'da STK'lar, Mahalle Muhtarları ve Gazetecilerin Biraraya Geldiği Çalıştaya Katıldı "Meşhur Çorlu Kahvesi" Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX)'de Tanıtıldı Çorlu TSO' da SGK Kamuoyunu Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti Çorlu TSO Meclis Üyeleri, TOBB Oda - Borsa Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerine Katıldılar 14. Meslek Komitesi'nden Grup Üyelerine Ziyaret Çorlu TSO Yönetim Kurulu Türk - Alman Ticaret ve Sanayi Odası 10. Olağan Genel Kurul Toplantısına Katıldı 6552 Sayılı Torba Kanunun'un SGK Uygulamaları Yönünden Değerlendirilmesi Konulu Toplantı Çorlu Tso'da Gerçekleşti 6. Meslek Komitesi'nden Grup Üyelerine Ziyaret Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz'dan Çorlu TSO'ya İade-i Ziyaret
Başkana Ulaşın:
baskan@corlutso.org.tr