Çorlu TSO Anasayfa

Ergene-1 Islah OSB Komisyon Toplantısı Düzenlendi

Tekirdağ Valisi  Zübeyir KEMELEK, Islah Organize Sanayi Bölgeleriyle birlikte, endüstriyel atıkları bertaraf edecek ileri arıtma teknolojilerini bölgeye getireceklerini bildirdi.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda 24.10.2011 tarihinde gerçekleştirilen Ergene - 1  Islah Organize Sanayi Bölgesi (OSB)  Komisyon Toplantısına Tekirdağ  Valisi Zübeyir KEMELEK, Sorumlu ve Koordinatör Vali Yardımcısı Mustafa MASATLI, Ergene -1 Misinli, Vakıflar Islah Organize Sanayi Bölgesi Islah Komisyon Üyeleri ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail GÜLEROĞLU katılımda bulundu.

Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda 24.10.2011 tarihinde gerçekleştirilen Ergene - 1  Islah Organize Sanayi Bölgesi (OSB)  Komisyon Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Ergene-1 bölgesinin Tekirdağ'ın Çorlu  ilçesini kapsadığını ifade etti.

Ergene-1 bölgesine ilişkin toplantının komisyonun ilk toplantısı olduğunu belirten KEMELEK, Ergene Eylem Planı kapsamında yer alan diğer bölgelere ilişkin toplantılar da yapılacağı söyledi.

Vali KEMELEK, "Türkiye'de Islah OSB'lerin kurulmasına ilişkin kanun çıktıktan sonra büyük bir heyecan duyduk. Kanunu, bölgeye hizmet etmek için verilmiş bir fırsat olarak gördük. Ve bu ölçüde elimizden geleni yaptık" dedi.

Tekirdağ'ın, en büyük sorunlarından birinin çevre kirliliği olduğunu ifade eden KEMELEK, şunları kaydetti: "Çevre Kirliliği sadece sanayileşmenin bir sonucu değil, kentleşmenin de bir sonucu. Bu bağlamda, endüstriyel ve  evsel atıkların bertaraf edecek ileri arıtma teknolojilerini bölgeye getireceğiz. Zaten Islah OSB'nin en büyük kurulma amacıda bu. Islah OSB kurulmasıyla birlikte, OSB alanlarındaki ileri arıtma teknolojileri hayata geçirilecek. En önemli sorunumuzu bu şekilde çözmüş olacağız. Sanayinin altyapı ve ulaşım imkanları daha iyi duruma gelecek. Evsel atıklarla ilgili belediyelerin arıtma kurabilmesi için giderlerinin büyük kısmı finanse edildi. Bu anlamda kurulacak olan  evsel atık arıtma tesislerinin yer tespiti çalışmaları sürüyor.

Eklenme Tarihi: 26.10.2011 Bu Sayfayı Yazdır

Diğer Başlıklar
Çorlu TSO Meclis Üyeleri “Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’ne Katıldılar” Genç Girişimciler, Türkiye Ekonomisi ve Girişimcilik Paneline Katıldı Çorlu TSO Yöneticileri "Trakya Oda ve Borsaları Müşterek İstişare Toplantısı"na Katıldı Çorlu TSO'da Üretim Yönetimi Eğitimi Gerçekleşti Başbakanlık Yurtdışı Türkler Başkanlığı Trakya Bölge Koordinatörlüğü'nden Enis Sülün'e Ziyaret Çorlu TSO Meclis Üyeleri “Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’ne Katıldılar” Türk Standardları Enstitüsü'nden (TSE) Çorlu TSO Üyelerine Özel İndirimler Çorlu TSO'da Ücretsiz Eğitimler Devam Ediyor Trepaş'tan Çorlu TSO Üyelerine İndirim TOBB Tekirdağ İl Genç Girişimciler Kurulu Ziyaret Programlarını Aralıksız Sürdürüyor Çorlu TSO'da Torba Yasa'da Vergi ve Sosyal Güvenlik Konuları Semineri Gerçekleşti
Başkana Ulaşın:
baskan@corlutso.org.tr