Çorlu TSO Anasayfa

Ergene-1 Islah OSB Komisyon Toplantısı Düzenlendi

Tekirdağ Valisi  Zübeyir KEMELEK, Islah Organize Sanayi Bölgeleriyle birlikte, endüstriyel atıkları bertaraf edecek ileri arıtma teknolojilerini bölgeye getireceklerini bildirdi.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda 24.10.2011 tarihinde gerçekleştirilen Ergene - 1  Islah Organize Sanayi Bölgesi (OSB)  Komisyon Toplantısına Tekirdağ  Valisi Zübeyir KEMELEK, Sorumlu ve Koordinatör Vali Yardımcısı Mustafa MASATLI, Ergene -1 Misinli, Vakıflar Islah Organize Sanayi Bölgesi Islah Komisyon Üyeleri ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail GÜLEROĞLU katılımda bulundu.

Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda 24.10.2011 tarihinde gerçekleştirilen Ergene - 1  Islah Organize Sanayi Bölgesi (OSB)  Komisyon Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Ergene-1 bölgesinin Tekirdağ'ın Çorlu  ilçesini kapsadığını ifade etti.

Ergene-1 bölgesine ilişkin toplantının komisyonun ilk toplantısı olduğunu belirten KEMELEK, Ergene Eylem Planı kapsamında yer alan diğer bölgelere ilişkin toplantılar da yapılacağı söyledi.

Vali KEMELEK, "Türkiye'de Islah OSB'lerin kurulmasına ilişkin kanun çıktıktan sonra büyük bir heyecan duyduk. Kanunu, bölgeye hizmet etmek için verilmiş bir fırsat olarak gördük. Ve bu ölçüde elimizden geleni yaptık" dedi.

Tekirdağ'ın, en büyük sorunlarından birinin çevre kirliliği olduğunu ifade eden KEMELEK, şunları kaydetti: "Çevre Kirliliği sadece sanayileşmenin bir sonucu değil, kentleşmenin de bir sonucu. Bu bağlamda, endüstriyel ve  evsel atıkların bertaraf edecek ileri arıtma teknolojilerini bölgeye getireceğiz. Zaten Islah OSB'nin en büyük kurulma amacıda bu. Islah OSB kurulmasıyla birlikte, OSB alanlarındaki ileri arıtma teknolojileri hayata geçirilecek. En önemli sorunumuzu bu şekilde çözmüş olacağız. Sanayinin altyapı ve ulaşım imkanları daha iyi duruma gelecek. Evsel atıklarla ilgili belediyelerin arıtma kurabilmesi için giderlerinin büyük kısmı finanse edildi. Bu anlamda kurulacak olan  evsel atık arıtma tesislerinin yer tespiti çalışmaları sürüyor.

Eklenme Tarihi: 26.10.2011 Bu Sayfayı Yazdır

Diğer Başlıklar
Çorlu TSO' da "KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" Gerçekleşti Çorlu TSO İle Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Arasında Kredi Protokolü İmzalandı Sudan Heyeti'nden Çorlu TSO'ya Ziyaret Bulgaristan Ram Trakya Heyeti'nden Çorlu TSO'ya Ziyaret Çorlu TSO'dan Tekirdağ Valisi'ne Ziyaret Dünya Ticaret Merkezi Genel Müdürü'nden Enis Sülün'e Ziyaret Çorlu TSO 6. Meslek Komitesi ve Çorlu Mesleki Eğitim Merkezi Arasında "EK3 - Geçici Ustalık Yetki Belgesi" Toplantısı Düzenlendi Belarus Eski Ticaret Bakanı Çorlu TSO'yu Ziyaret Etti Çorlu TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu Trakya E-Ticaret ve Dijital Pazarlama Konferansına Katıldı Çorlu TSO Yöneticileri Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası'nın Yıllık Genel Kurul Toplantısı’na İştirak Ettiler KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başladı
Başkana Ulaşın:
baskan@corlutso.org.tr