Van Kahvaltısı

Tarih     :18/05/2015

Sayı       : 5312

İlgi: TOBB'nin 11.05.2015 tarih ve 545/9165 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, "Van Kahvaltısı" adı altında faaliyet gösteren işletmelerin kalite standartlarının yükseltilmesine ilişkin Van Ticaret ve Sanayi Odası'ndan alınan yazıda belirtildiği üzere; "Van Kahvaltısı" Türk Patent Enstitüsü nezdinde tescillenmiştir.

Bu çalışmanın amacı; "Van Kahvaltısı" adı altında kahvaltı vererek faaliyet gösteren işletmeleri ve hizmetlerini, temizliğini, sağlığa zararlı unsurlardan arınmışlığını dikkate alarak sunulmasını sağlamak amacıyla; belirlenen yöntemlerle sistematik denetimi gerçekleştirerek, güvenilir olduğunu müşterilerine kanıtlamak suretiyle, üstünlük elde etmelerini ve kalite standartlarını yükseltmelerini sağlamak ve kahvaltıda verilen yöresel yiyecekleri bir standart haline getirmek ve "Van Kahvaltısı" kültürünü tanıtmak olduğu belirtilmiştir.

Bu çerçevede; Üyelerimizin Van Kahvaltı Salonu - Van Kahvaltı Evi vb. Van kahvaltısı ismini çağrıştıracak ibareleri kullanması halinde Van Ticaret ve Sanayi Odasına müracaatta bulunarak, kullanım sözleşmesi imzalamaları gerekmektedir.

Van Kahvaltısı Garanti Markası'nın yanlış kullanılması veya kullanmayı hak etmediği halde kullanılması durumunda "556 Sayılı Markalar Hakkında Kanun Hükmünde Kararname" ve yürürlükteki diğer mevzuat hükümleri uygulanacaktır.

Bilgilerinize sunarız,