Türkiye Markası Logosu Kullanımı

22 Haziran 2015

Tarih     :22.06.2015

Sayı       : 6577

İlgi: TOBB'nin 18.06.2015 tarihli ve 0412/11872 sayılı yazı.

İlgide kayıtlı yazıda, "Turkey-Discover the Potential / Türkiye - Gücünü Keşfet" logolu Türkiye Markasının kullanımına ilişkin Başbakanlık Genelgesi 11 Nisan 2015 tarihli ve 29323 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Genelge ile birlikte yurtiçi ve yurtdışı ülke tanıtım faaliyetlerinde logonun  kullanımı  konusunda gerekli koordinasyonun sağlanması, uygulama esnasında ortaya çıkabilecek  sorunların hızlı ve etkin bir şekilde çözüme kavuşturulabilmesi, logonun kullanım klavuzuna uygun olmayan kullanımlarla ilgi tedbirlerin alınması amacıyla TOBB'nin de üyesi olduğu "Türkiye Markası İzleme Komitesi" kurulmuştur.

Anılan genelgede, logonun tescil edildiği şekli ile kamu/özel tüm kurum ve  kuruluşlar tarafından gerçekleştirilecek ulusal ve uluslararası sosyal, ekonomik, ticari, kültürel, sanatsal, sportif vb. faaliyetlerde, mekanlarda ve bahsi geçen Komite'nin uygun gördüğü diğer mekanlarda kullanılmasının sağlanacağı ifade edilmiştir.

Bu çerçevede, söz konusu logo hakkında detaylı bilgiler  http://www.turkeydiscoverthepotential.com adresinden temin edilebilir.

Bilgilerinize sunarız,