ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI

EN DE

Türkiye- CERN Sanayi İşbirliği Konferansı (5-Ekim-2015)

14 Eylül 2015

                                                                                                                               Tarih     :14/09/2015

                                                                                                                               Sayı       :10306

           SAYIN ÜYEMİZ

         İlgi: TOBB’nin 09.09.2015 tarihli ve 021/16984 sayılı yazısı

         İlgide kayıtlı yazıda, 2015 Mayıs ayında ülkemizin Avrupa Nükleer Araştırma Örgütüne (CERN) Ortak Üyeliğinin başlaması ile Türkiye de üretim yapan sanayi firmalarımızın CERN’de yapılan alım ve ihalelere katılma hakkı elde edilmiştir. CERN ve üye ülkelerdeki firmalar arasında bilgi akışı ve iletişimi sağlamak, ihaleler konusunda Türk sanayicisini bilgilendirmek ve katılımlarını sağlamak üzere TOBB bünyesinde TOBB - CERN Sanayi İrtibat Ofisi kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır. Böylece yıllık ortalama 550 milyon İsviçre Frangı mal ve hizmet alımlarının gerçekleştiği CERN, firmalarımız için yeni bir pazar oluşturması yanında yüksek teknolojili üretim ve Ar-Ge faaliyetlerine de bir ivme kazandıracaktır. CERN’deki çalışmalar, alım ve ihaleler ile TOBB-CERN Sanayi İrtibat Ofisi hakkındaki bilgiler www.tobb.org.tr/cern sayfasında yer almaktadır.

        TOBB tarafından bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla, CERN de yapılan çalışmalar, alımlar ve ihale prosedürleri ile ilgili teknik ve idari sunumların uzmanlar tarafından yapılacağı “Türkiye-CERN Sanayi İşbirliği Konferansı” düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.

         5-Ekim-2015 Pazartesi Günü 13:00-18:00 saatleri arasında TOBB Konferans Salonunda düzenlenecek olan Konferansın Duyurusu yazımız ekinde olup konferansa katılım için kayıtlarımız www.tobb.org.tr/cernkayit sayfasında başlamıştır.

        Bilgilerinize sunarız.

        Saygılarımızla,

        İbrahim KARAĞÖZ

        Genel Sekreter