Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Tekirdağ İl Genç Girişimciler Kurulu Ziyaretlerine Devam Ediyor

4 Kasım 2015

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Tekirdağ İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Perin, Başkan Yardımcısı Raif Karaca, Kurul Üyeleri; Sezcan Meriç, Adnan Derse ve Zafer Yararlı'dan oluşan heyet, 03 Kasım 2015 Salı günü gerçekleştirdikleri ziyaretlerde plan ve projeler hakkında bilgilendirmede bulundular.

İlk olarak Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Fen - Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Sezgintürk'ü ziyaret eden Kurul Üyeleri, burada yapılabilecek etkinlikler ve projeler hakkında istişarede bulundular.

Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren NKÜ Fen - Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Sezgintürk; Bizim üniversitemiz dahil Türkiye'nin çoğu yerinde mikrobiyoloji tercih edilmiyor. Bu durum oldukça üzücüdür. Temel bilimler çok önemlidir. MR dahil birçok işlem bu bilimlerin ışığında oluyor. Gençlerin şu an en büyük tedirginliği okul sonrası iş bulma problemidir. Bu yüzden sanayi , okul ve öğrenci denklemini iyi kurmak gerekir, dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Tekirdağ İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Perin, misafirperverliklerinden dolayı Sezgintürk'e teşekkürlerini sunarak; Bizler Genç Girişimciler Kurulu olarak üniversitede bulunan öğrencilerimize staj ve sonrasındaki iş hayatı için destek olma noktasında her zaman gönüllüyüz. Paneller düzenleyerek öğrencilerimizin doğru yol çizmelerini sağlamayı amaçlıyoruz, ifadelerini kullandı.

Kurul Üyeleri ziyaret kapsamında NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek'i ziyaret ederek üniversite faaliyetleri ve projeleri hakkında görüşmelerde bulundular.

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek; Ziyaretinizden ötürü sizlere teşekkür ederim. Gençlerin ve iş kurmak isteyen girişimci adaylarının yanında olmanız çok güzel. Yeni yapılan futbol sahası, yemekhane, hastane ve diğer binaları ile üniversitemiz, Trakya'nın yükselen değeri olmuştur. Sizlerin yapacağı projeler ve aktivitelere katkıda bulunmaktan memnuniyet duyarız, dedi.

Kurul Üyeleri daha sonra  Genç Girişimciler Üyeleri; Süğüt Tarım Ürünleri  yetkilisi Ahmet Süğüt ve Torino Pizza yetkilisi Banu Altunbay'ı ziyaret ettiler. Bu ziyaretlerde görüş ve öneriler hakkında fikir alış - verişinde bulunan Kurul Üyeleri sektörel sorunlar ve yapılabilecek projeler hakkında bilgilendirmede bulundular.

Ziyaret kapsamında Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş ile görüşen Kurul Üyeleri; Çorlu ve Tekirdağ'da yapılabilecek olan faaliyetler hakkında görüşme gerçekleştirdiler.

Son olarak TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay'ı makamında ziyaret eden Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri, projeler hakkında bilgiler verdiler.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ( Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu'nun da katıldığı ziyarette konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay; Ülke olarak girişimciliği artırmamız gerekir. Hayallerimizin sınırı olmamalı. Dünya ülkelerinde olduğu gibi girişimciliği artırmak ve çeşitliliği sağlamak için birlikte ortak paydada hareket etmemiz gerekiyor. Daha fazla etkinlik yapmamız gerekiyor. Biz Tekirdağ TSO olarak her zaman gençlerimizin yanındayız. Gerçekleştirdiğiniz ziyaretten dolayı sizlere şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkürlerimi sunuyorum.

HABER GÖRSELLERİ