Hannover Sanayi Fuarı

Tarih     :26/11/2015

Sayı       :12567

İlgi: TOBB’nin 25.11.2015 tarihli ve 0411/21762 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, her yıl Almanya’nın Hannover şehrinde düzenlenen “Hannover Sanayi Fuarı”nda Türkiye milli katılım organizasyonunun İstanbul Ticaret Odası tarafından düzenleneceği ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, Hannover Sanayi Fuarı’nın 2015 yılında yaklaşık 225.000m2Tik alanda, 6.500 firmanın katılımıyla gerçekleştiği, 70 ülkeden 220.000 profesyonel tarafından ziyaret edildiği belirtilmektedir. Hannover’de Türkiye’nin en etkin katılımlar arasında yer aldığı, 2015 yılında Almanya, Hindistan, Çin ve İtalya ile birlikte Türkiye’nin katılım sıralamasında ilk 5 ülke arasında yer aldığı ifade edilmektedir.

25-29 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenecek Hannover 2016’da, ABD’nin partner ülke olarak yer alması ile fuarın katılımcı ve ziyaretçi grafiğinin yükseleceğinin öngörüldüğü ifade edilmektedir. Bu itibarla, Avrupa’nın en büyük sanayi fuarlarından biri olan Hannover Sanayi Fuarı’na İstanbul Ticaret Odası’nın 2016 yılında katılım alanlarını daha da genişleterek, Yan Sanayi ve Enerji sektörlerinde 4, 5, 6 ve 13 no’lu salonlarda milli katılım organizasyonu gerçekleştireceği belirtilmektedir.

Söz konusu fuar için katılım bedelinin 530 Euro/m olarak belirlenmiş olduğu, fuara minimum 12m2 ile katılım sağlanabileceği ifade edilmektedir. Belirtilen bedele, stand inşaatı, elektrik bağlantısı, aydınlatma ve temel dekorasyon malzemeleri, nakliye, gümrükleme ve sigorta işlemleri, Türkiye pavilyonunun fuar alanında tanıtımı, Türkiye broşüründe katılan firma bilgilerinin yer alması, ofis, iletişim araçları, güvenlik, ikram hizmetleri, stand büyüklüğü ile orantılı ücretsiz fuar giriş kartı dahil olmak üzere tüm ana hizmetlerin dahil olduğu belirtilmektedir. Fuarın devlet desteği kapsamında olduğu, paket fiyat üzerinden %50 oranında devlet desteğine ilişkin işlemlerin takibinin İstanbul Ticaret Odası tarafından yürütüleceği ifade edilmektedir. Fuara ilişkin ayrıntılı bilgiye TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde “Hizmetler” başlığı altındaki “Uluslararası İş İmkanları/Yurt Dışı Etkinlikler” bölümünden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.