İİT 15. Ticaret Fuarı

Tarih     :18/05/2016

Sayı       : 5905

İlgi: TOBB’nin 12.05.2016 tarihli ve 0411/9543 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Suudi Arabistan Krallığı Kral Salman bin Abdulaziz Al Saud’un himayelerinde, Suudi Arabistan Ticaret ve Sanayi Bakanlığı ve İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) işbirliğinde, “15. İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkeler Ticaret Fuarı” inin, 22-26 Mayıs 2016 tarihleri arasında Riyad Uluslararası Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenleneceği bildirmiştir.

Yazıda devamla, Söz konusu fuar ile ilgili başvuru formuna TOBB web sayfası (www.tobb.org.tr) sağ panelindeki “Uluslararası İş İmkanları / Yurt Dışı Etkinlikler” başlığı altından yer aldığı belirtilmiş, ayrıca fuar ile ilgili detaylara www.islamicexpo-sa.com web sayfasından veya ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için aşağıda iletişim bilgileri sunulan Mahmoud Mouwafí ile temasa geçilerek ulaşılması mümkün olduğu ifade edilmiştir.

İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) tarafından, 08-12 Kasım 2015 tarihlerinde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad şehrinde gerçekleştirilmesi öngörülen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üye Ülkeleri 15. Ticaret Fuarı’nın İİT üyesi ülkelerin ürünlerini ve hizmetlerini tanıtabilmek için önemli bir platform olduğu vurgulanmaktadır. Yazıda devamla, söz konusu Fuara yapılacak katkılar kapsamında ülkemizin ticaret sektörü ve iş adamlarına yönelik bir pavyon kurulması davetinin iletildiği bildirilmektedir.

Yazıda ayrıca, ICDT Genel Direktörü El Hassan Hzaine ile görüşme gerçekleştirildiği belirtilerek, “15. İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkeler Ticaret Fuarı” na ülkemizin katılım ve desteğinin beklendiği, ülkemizin Fuar’da yer almamasının büyük eksiklik olacağının dile getirildiği belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

SK Expo, Uluslararası Sergi ve Konferans, Adres:Suudi Arabistan Riyad-Olaya