Afrika Günü Etkinliği

Tarih     :27/05/2016

Sayı       : 6175

İlgi: TOBB’nin 23.05.2016 tarihli ve 0411/10203 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Türkiye ile Afrika arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla TOBB ile Afrika Ticaret, Sanayi, Tarım ve Meslek O dalan Birliği (UACCIAP) tarafından 20 Ağustos 2008 tarihinde kurulan Türkiye-Afrika Odası’nın faaliyetleri kapsamında; Türk firmalarının Afrika piyasasına girişinin ve piyasada daha aktif olmalarının sağlanması amacıyla, Türkiye’deki Afrika Büyükelçilikleri ile bir program başlatılmıştır. Programın lansman toplantısı 4 Aralık 2015 tarihinde TOBB gerçekleştirilmiş olup, bu kapsamda çeşitli çalışmalarımız devam etmektedir.

Türkiye ile Afrika arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla TOBB ile Afrika ülkelerinin Ankara Büyükelçilikleri arasında yapılan bu çalışmalardan bir yenisi de 3 Haziran 2016 günü, Ankara’da TOBB Merkezinde gerçekleştirilmesi planlanan Afrika Günü Etkinliği olacaktır.

"Afrika Turizmi: Kültür ve Miras” temalı söz konusu toplantı ile Afrika ile Türkiye’nin turizm sektörlerindeki gelişmeler ve işbirliği fırsatları değerlendirilecektir. Etkinlik kapsamında Türkiye’de Büyükelçilikleri bulunan Afrika ülkelerinin tanıtım stantları yer alacaktır. Katılımcılar bu stantlarda büyükelçilik yetkilileri ve Afrikalı firmalar ile ikili görüşmeler gerçekleştirme fırsatı elde edecektir.

Bu çerçevede, 3 Haziran 2016 günü, 11:00-16:00 saatleri arası TOBB Merkezinde gerçekleştirilecek olan Afrika Günü Etkinliğinin kayıt için TOBB (Banu Yılmaz, [email protected]. Tel: 0312 218 23 92) iletilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

DOSYALAR / BELGELER