Türkiye 100 Programı

Tarih     :19/07/2016

Sayı       :7850

İlgi: TOBB'nin 14.07.2016 tarihli ve 13502 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, TOBB öncülüğünde, ABD merkezli AllWorld Network ve Türkiye  Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğinde, Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketlerinin belirlenerek, söz konusu şirketlerin görünürlüklerini artırmak  ve bu şirketlerin  küresel  bağlantılarını  kuvvetlendirmek amacıyla 2011 yılından beri "Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi - Türkiye 100" projesi yürütülmektedir.

Geçtiğimiz yıllarda listeye giren Türkiye 100 şirketlerinin kamuoyuna duyurulmasıyla birlikte yazılı ve görsel basında çok sayıda haber yapılmıştır. Görünürlükleri artan şirketlerin yeni ortaklara, müşterilere ve tedarikçilere erişimleri kolaylaşmıştır . Bu şirketlerin büyümelerini devam ettirebilmeleri için gerekli kilit unsurlarından biri olan görünürlük, TOBB öncülüğünde gerçekleştirilen programlar sayesinde bu şirketlere sağlanmıştır.

Listede yer almaya hak kazanan şirketlerin temsilcileri, şirketlerinin küresel ekonomik bağlantılarını kuvvetlendirmek amacıyla TOBB öncülüğünde düzenlenen çeşitli faaliyetlere katılmışlardır. Bugüne kadar Türkiye 100 şirketleri için ABD'ye iki ayrı iş seyahati düzenlenmiştir. Bu seyahatlerde şirket temsilcileri, dünyanın önde gelen girişimcileri, yatırımcıları ve bilim insanlarıyla görüşmüş, ABD'deki devlet kurumlarına ziyaretler gerçekleştirmişlerdir.

Türkiye 100 Programı 2016 yılında da devam edecek olup, şirketlerin 2012-2015 dönemindeki yıllık ortalama satış gelirlerinin büyüme hızı dikkate alınacaktır. Başvuru kriterlerini sağlayan şirketler büyüme hızlarına göre sıralanacak,  en hızlı büyüyen  şirket birinciliği  alacaktır. Türk özel sektörünün dünyayla

olan bağlantılarının kuvvetlendirilmesine imkan sağlayacak  olan Türkiye 100 Programı'nın ekte detayları verilen kriterlere uyan firmaların müracaatının en geç 15 Eylül 2016 tarihine kadar turkiye100.tobb.org.tr web sitesi üzerinden sağlanması gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.