ITFBALKAN 2017 Uluslararası Ticaret Fuarı

17 Kasım 2016

Tarih     :17.11.2016

Sayı       :11550

12 Ülke, 140 Milyon İnsan, 1.4 Milyon km2, 1 Fuar. Balkanların yeni ticari hamlesi ITFBALKAN 2017 ile yapılıyor.

Türk sanayici, işadamı ve üreticileri ile Balkan ülkeleri girişimcilerini bir araya getirmeyi hedefleyen, karşılıklı ticari işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan ITFBALKAN 2017 Uluslararası Ticaret Fuarı 15-18 Haziran 2017 tarihleri arasında Priştina Uluslararası  Fuar Merkezi Kosova’da gerçekleştiriliyor.

Fuarın katılımcı portföyünü Türkiye’deki işletme ve firmaların oluşturmasını hedefleyen ITFBALKAN 2017 nin, ziyaretçi portföyünü ise 12 Balkan ülkesinin girişimcileri, işadamları, ithalatçıları ve ihracatçıları oluşturuyor. ITFBALKAN 2017, Türkiye ile 11 Balkan ülkesi arasındaki mevcut ticaret hacminin arttırılmasını odaklıyor. Başta Kosova Ekonomi Odasının ve diğer Kosova ticaret odaları, iş odaları, sivil toplum örgütleri ile Balkan ülkelerinin (Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan )  Ekonomi ve Ticaret odaları, sivil toplum örgütlerinin desteklediği ITFBALKAN 2017, Priştina Uluslararası Fuar Merkezi’nde 5000m2 kapalı alanda gerçekleştiriliyor. Bir salonu VIP görüşmeler için ayrılacak olan fuar alanında, ihracat-ithalat, işbirliği, distribitörlük, franchise imkanı oluşturulması planlanıyor.

ITFBALKAN 2017 ile Ülkeler arası yeni iş bağlantılarının oluşturulması global alanda ve Balkan ülkelerinde Türk endüstrisinin ve sektörlerinin daha da güçlendirilmesi hedefleniyor. Fuar ile Balkan Ülkelerinin ana ihracat pazarı haline dönüştürülmesi planlanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti ile başta Kosova olmak üzere bir çok Balkan ülkesinin Serbest Ticaret Anlaşma politikası yürütüyor olması, Türk yatırımcı, üretici ve sanayici için coğrafyayı cazip hale getiriyor. ITFBALKAN 2017 nin  özellikle ithalatçıların, İhracatçıların Balkan coğrafyasına açılmaları Balkan ülkelerinde alternatif ticari kazanımlar edinmeleri ve bölgede yatırım yapabilmeleri açısından önemli bir kapı aralaması öngörülüyor. Bu doğrultuda organize edilen fuarda 4 gün boyunca devam edecek etkinliklerin yanısıra, yerel ve ulusal katılımcılar ile Türk üreticilerinin ticari paylaşımlarını arttırmaya yönelik fiziki ortamı oluşturulması adına da ciddi yatırımlar yapılıyor.

ITFBALKAN 2017 ye, İşletmenizin katılımı  işlerinize  ve vizyonunuza  güç katmanız için, aşağıdaki iletişim adreslerinden fuar organizatörüne ulaşmanız yeterli olacaktır.

Fuar Adı                           : ITFBALKAN 2017 Uluslararası Ticaret Fuarı

Fuar Tarihi                      : 15-18 Haziran 2017