TOBB Nefes Kredisi

12 Aralık 2016

09/12/2016

İçinde bulunduğumuz ekonomik süreçte üyelerimiz olan KOBİ’lerin en büyük sorunlarından birisi de finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar ve enflasyonun çok üzerindeki kredi faizleridir. Bu nedenle, Ülke ekonomisinde önemli yer tutan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere, “TOBB NEFES KREDİSİ” adı altında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Denizbank A.Ş. ile Birliğimiz arasında protokol imzalanmıştır.

Bu protokolün hedef kitlesi olan odamız üyeleri, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Denizbank A.Ş.’nin  şubelerine  başvuruda bulunarak kredi kullanabileceklerdir.

Bu itibarla;

a)      Üyelerimizin kullanacağı kredinin vadesi 12 ay olup, Aylık Eşit Taksitli olarak kullandırılacaktır. Vadenin uzatılması veya kısaltılması mümkün değildir.

b)      Kredinin brüt faiz oranı aylık % 0,825, yıllık %9,90’dır.

c)      Kredi azami limiti 50.000,00.-(EllibinTL)’dir.

d)     Kredi değerlendirme sürecinde TOBB ve odamız kredi talep eden firmalar üzerinde herhangi bir kredi onayına iştirak etmeyecek,referans vermeyecektir.

e)      Protokol imzalanan bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek 250.-TL.ile Hazine Müsteşarlığının talep edeceği kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf komisyon talep edilmeyecektir.

f)       Üyelerimiz TOBB Nefes Kredisi’ne başvurabilmek için öncelikle odamızdan açıklama olarak “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir.” ibareli faaliyet belgesi alacaklardır. (Bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir.) Daha sonra üyelerimiz T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Denizbank A.Ş.’nin Çorlu’da bulunan herhangi bir şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile müracaat edecektir.

g)      Kampanya kapsamında kredilendirme işlemlerine 12.12.2016 tarihinde başlanacak olup,  kredi başvurusunda bulunmak isteyen üyelerimizin yukarıda belirtilen işlemleri eksiksiz olarak yerine getirmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Enis SÜLÜN