TOBB Tekirdağ İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi "Uluslararası Koçluk Eğitimi"ne katıldı

5 Ocak 2017

İcra Kurulu Başkanı Hülya PERİN ve İcra Kurulu Üyesi Çiğdem SÖNMEZ  Trakya Kalkınma Ajansının düzenlediği, AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli ile Kariyer Hizmetlerinin verilmesi projesi kapsamında Kariyer Merkezi ile sanayi/işveren/sektör arasında işbirliği ve iletişimin sağlanmasına yönelik ''İrtibat Gönülleri'' adı altında ULUSLARARASI geçerliliği olan KOÇLUK EĞİTİMİNE katıldılar. Eğitim 3 gün süre ile devam etmiş olup, İğneada RESORT Hotelde düzenlenmiştir.

Bu program TR21 (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) bölgesindeki Üniversite Kariyer Merkezlerinde sektör ile üniversite arasında ilişkiyi desteklemek amacıyla; üniversitelerin Öğrenci Kulübü Danışmanları, Organize Sanayi Bölgelerinin İnsan Kaynakları Müdürleri ve Ticaret ve Sanayi Odalarının Meslek Komiteleri temsilcileri arasından seçilecek İrtibat Gönüllülerine yönelik hazırlanmıştır. Trakya Kariyer Projesi kapsamında İrtibat Gönüllülerinin başlıca aşağıdaki rolleri üstlenmeleri beklenmektedir:

-  Sektörün Kariyer Merkezi ile iletişimi kurma konusunda irtibat noktası olmak

- TR21 bölgesi/çevresinde bulunan işletmelerdeki iş ve staj imkanları hakkındaki bilgileri üniversitelerin kariyer merkezleri ile paylaşarak kariyer hizmetleri sunulmasına destek olmak

- Sanayi-Üniversite işbirliğini; her iki tarafta irtibat noktaları oluşturarak ve toplantılar yoluyla üniversitenin sanayide, sanayinin de üniversitedeki bağlarını geliştirmek

-İşletme ziyaretleri, tanıtım toplantıları, günlük işletme ziyaretleri , istihdam fuarı vb. etkinliklerde kariyer hizmetlerini desteklemek

Bu program ile Değişim Gönüllüleri olarak görev alacak kişilerin; temel koçluk yöntem ve teknikleri ile bütünsel koçluk uygulamaları konusunda bilgi ve becerilerini geliştirmeleri hedeflenmektedir.. Eğitimin devamı 19 Ocak 2017 Tarihinde Tekirdağ Ramada hotelde '' Mentörlük'' adı altında uygulamalı ve yazılı sınav yapılıp, Başarıyla bitiren katılımcılara uluslararası tanınırlığı olan 3. Seviye ILM Koçluk Sertifikası verilecektir.

HABER GÖRSELLERİ