13 Ocak 2017

Tarih     :13.01.2017

Sayı       :582

Şirket Kuruluşlarında Büyük Kolaylık, Notere Gitmeden Kuruluş İşlemleri Odamızda Gerçekleşecek.

6728 sayılı “Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik  Yapılmasına Dair Kanun’un 66 ncı maddesi ile; 6102 sayılı Kanunun 40 ncı maddesi değiştirilerek gerçek ve tüzel kişi tacirin, ticaret ünvanını ve bunun altına atacağı imzayı, noter onayı şartı aranmaksızın ticaret sicili müdürü yahut yardımcısı huzurunda yazılı beyanda bulunmak suretiyle de verilebileceği düzenlenmiştir.

Ayrıca 6728 sayılı Kanunun 67 nci maddesi ile; 6102 sayılı Kanunun 212, 215, 335, 339, 345, 566, 575, 585 ve 587 nci maddeleri değiştirilerek şirket kuruluşunda kurucuların şirket sözleşmesini ticaret sicili müdürü veya yardımcısı huzurunda imzalamalarına imkan verilmiştir.

Bu kapsamda; 06.12.2016 tarih ve 29910 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “ŞİRKET KURULUŞ SÖZLEŞMESİNİN TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜKLERİNDE İMZALANMASI HAKKINDA TEBLİĞ” çerçevesinde kuruluş aşamasında sözleşme ve imza beyannamesi ile ticari işletme açılışı işlemlerinde Ticaret Sicili Müdürlüklerine ibrazı zorunlu olan imza beyannameleri  Odamız bünyesinde bulunan Ticaret Sicili Müdürlüğü’nce onaylanabilecek, işlemler tek durak olan Odamızda tamamlanacaktır.

Bilgilerinize sunarız.