Çalışma Hayatında Milli Seferberlik

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik

Tarih     :21/02/2017

Sayı       :2220

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş dünyasına yeni fırsatlar sunmaktadır. Yeni istihdam olanaklarına imkan sağlayan "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" İşbaşı Eğitim Programı kapsamında hayata geçirilmektedir.

İstihdam Seferberliği kapsamında işbaşı eğitimine katılanların; 3 ay net asgari ücret tutarındaki maaşı ile iş kazası, meslek hastalıkları ve genel sağlık sigortası primleri İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacaktır. Bu sürenin sonunda işbaşı eğitim programına katılanların istihdam edilmeleri durumunda 42 aya kadar varan sürelerle asgari ücret üzerinden SGK işveren primi İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacaktır. Detaylı bilgi www.istihdamseferberligi.net web sitesinde yer almaktadır.

Bilgilerinize sunarız.