18 Ağustos 2017
Odamızda "Deprem Özelinde Afet ve Acil Durumlar Paneli" Düzenlendi

Odamız 14. Meslek Komitesi tarafından düzenlenen "Deprem Özelinde Afet ve Acil Durumlar Paneli" 18 Ağustos 2017 Cuma günü Odamız Batı Eğitim Salonu'nda gerçekleşti.

Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Gönül ve Meclis Başkanımız İsmail Güleroğlu'nun iştirak ettiği toplantıya; Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Türk Kızılay'ı Çorlu Şube Başkanı Selime Dodurka, 14. Meslek Komite Üyesi ve Odamız Meclis Üyesi Bülent Mutlu ve Komite Üyeleri katılımda bulundular.

"Depremin Acısı Hala İçimizde"

Panel'in açılış konuşmasını gerçekleştiren Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül;     "17 Ağustos depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmet ve hasretle anıyor, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. 18 yıl önce meydana gelen ve asrın felaketi olarak adlandırılan ülkemizi ve özellikle tüm Marmara bölgesini etkileyen 17 Ağustos depreminin acısı hala devam etmektedir. Acıların aynı tazelikle hissedildiği, ülkemizi sarsan ve vatandaşlarımızın hayatını derinden etkileyen 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde bir kez daha aynı hüznü ve acıyı kalplerimizde hissediyoruz" dedi.

Gönül "Toplum olarak afete yönelik ortak dil birliğine ihtiyaç duymaktayız. Herhangi bir afet anında bizi kurtaracak yine kendi bilgi ve tecrübemizdir. Bu sebeple bu konuda biz kurum ve kuruluşlar, bol bol tatbikatlar yapmalıyız. Tatbikatlar afetler ve özellikle deprem anında yaşanacak paniği yarı yarıya azaltacaktır" ifadelerini kullandı.

"Her An Deprem Olacak Gibi Hazırlıklı Olmalıyız"

Bölgemizdeki riskleri belirlemek için, çok paydaşlı, çok sektörlü, çok disiplinli bir yaklaşımla, belirli senaryo ve stratejiler kapsamında tüm tehlike ve zarar görebilirlik analizleri yapılmalıdır, diyen Gönül; "Bu süreçte Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler elimizden gelen herşeyi yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Kurumlar olarak amacımız, insanları bilgilendirmek ve afetler olmadan bilinçlendirmektir. bu yüzden her an bir afet olacakmış gibi hazırlıklı olmamız, tedbirimizi almış olmamız gerekiyor" açıklamasında bulundu.

"14. Meslek Komitesi'ni Çalışmalarından Dolayı Tebrik Ederim"

Deprem konusunda bilinçli olunmalıdır, diyen Odamız Meclis Başkanı İsmail Güleroğlu; "Deprem ülkemizin gerçeğidir. Depremle yaşamaya alışmak zorundayız. Tedbirlerimizi bu yönde almalı ve gerekli eğitimleri vermeliyiz. Yeni yapılacak olan binaların depreme dayanaklılığı konusunda hassas davranılması gerekmektedir. Odamız 14. Meslek Komitesi'ne de gösterdikleri sosyal sorumluluktan dolayı teşekkür ederim. Kendilerini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederim" dedi.

Üç oturum şeklinde gerçekleşen panelin 1. kısmında; oturum başkanı Tekirdağ Tabip Odası Dr. Nurdoğan Yavuz, Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Bilim Dalı Uzmanı Doç. Dr. Gamze Varol Saraçoğlu, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Uzmanı, ÇOMÜ AYAY Mezunu NKÜ Halk Sağlığı Yüksek Lisans Öğrencisi Yücel Bulut, Tekirdağ AFAD Ali Uçar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı Sevim Avcı Yener, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Çorlu Temsilciliği Jeoloji Mühendisi Maksut Küçükdişli, TMMOB Tekirdağ İnşaat Mühendisleri Odası İnşaat Mühendisi Osman Taşseten, TMMOB Tekirdağ İnşaat Mühendisleri Odası Çorlu Temsilciliği İnşaat Mühendisi Mehmet Cebeci'nin sunumları ve konuşmalarıyla "Afet ve Acil Durumlara Bakış" konularında katılımcılara bilgiler aktarıldı.

Başkanlığını Odamız 14. Meslek Komite Başkanı Hülya Perin'in gerçekleştirdiği panelin 2. kısmında; Çorlu Belediye Başka Yardımcısı İnşaat Mühendisi Ahmet Sarıkurt , AFAD Tekirdağ Hilmi Bülbül, Türk KIZILAYI Derneği Kuzey Marmara Bölge Afet Yönetimi Müdürlüğü Temsilcisi Bilgehan İzmirlioğlu, AKUT Tekirdağ Temsilciliği Cevdet Canbaz, AKE59, Lojistik Uzmanı, Lojistik Depo Sorumlusu Uzman Ali Avni Çakır, Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi Derneği Haşan Aydın, TRAC Tekirdağ Şubesi Atilla Törer, Tekirdağ Sağlık İl Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi Dr Hamit Işıkalp, sunumları ve konuşmaları ile "Afetler, Acil Durumlar ve Çorlu" hakkında bilgiler verdiler.

Panelin son oturumunda ise; değerlendirme ve sonuç ile çalıştay raporu ve çalıştay bildirgesi katılımcılar ile paylaşıldı.

HABER GÖRSELLERİ