Türkiye-Endonezya 8. Dönem KEK Toplantısı

Tarih     :11/09/2017

Sayı       :10195

İlgi: TOBB'nin 06.09.2017 tarih ve 0411/13696 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda, Türkiye-Endonezya Ekonomik ve Teknik İşbirliği Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı'nın 17-18 Eylül 2008 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilmiş olduğu belirtilmektedir. Yazıda devamla, Türkiye-Endonezya KEK Toplantısı Türk tarafı Eş Başkanı'nın, 8 Ağustos 2017 tarih ve 30148 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2017/17 Sayılı Başbakanlık Genelgesi ile Başbakan Yardımcısı Sayın Fikri Işık olarak belirlendiği ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, 8. Dönem KEK Toplantısı'nın, 11-12 Ekim 2017 tarihlerinde Cakarta'da gerçekleştirilmesinin kararlaştırıldığı belirtilmektedir.

Anılan KEK Toplantısına yönelik olarak Ekonomi Bakanlığınca yapılacak hazırlık çalışmalarında yararlanılmak üzere; iki ülke arasındaki ilişkiler, iki ülke arasındaki ilişkilere ilişkin varsa sorunlar ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri, KEK 8. Dönem Toplantısı'nda gündeme getirilmesinde yarar görülen konular ve anılan toplantı sonucunda imzalanması öngörülen Mutabakat Zaptı'nda yer alması talep edilen hususlar hakkında bilgi notlarına ihtiyaç duyulduğu ifade edilmektedir.

2008 yılında imzalanmış olan Mutabakat Zaptı'na, TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde "Hizmetler" başlığı altındaki "Uluslararası İş imkanları/Diğer Duyurular" bölümünden ulaşılabilmektedir.

Belirtilen konular ile ilgili görüş ve önerilerinizin en geç 13 Eylül 2017 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Odamıza (Faks: 0282 651 35 10, E-posta: [email protected]) iletilmesi hususunda gereğini bilgilerinize sunarız.