11 Eylül 2017
Odamız 2017 Yılı Meslek Komiteleri 2. Bileşik Toplantısı Gerçekleşti

TOBB 5174 sayılı Kanun kapsamında Odaların asli görevi olan Madde 4: "Odalar; Üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, mensuplarının birbirleri ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak" hususları çerçevesinde; Odamız 2017 Yılı Meslek Komiteleri 2. Bileşik Toplantısı 8 Eylül 2017 Cuma günü Odamız'da gerçekleşti.

Toplantıya; Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ersoy, Meclis Başkan Yardımcıları; Kaya Kumyol ve Yavuz Hasçelik ile Meclis ve Komite Üyeleri iştirak ettiler.

KOMİTELERİMİZ, ESNAFIN NABZINI TUTAR

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Odamız Meclis Başkan Yardımcısı Kaya Kumyol; "Bizler, sanayicisi ve esnafı ile ilçemizin ekonomik ve sosyal refahının lokomotifi olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu görevi yerine getirirken de devraldığımız bayrağı daha yükseklere taşımanın bilinci ve sorumluluğuyla hareket etmekteyiz. Bu bağlamda odamızın ve komitelerimizin önemi bir kez daha öne çıkmaktadır. Komitelerimiz; esnafımızın ve sanayicimizin nabzını tutan birimlerimizdir. Bizler, üyelerimizin, esnafımızın ve sanayicimizin sıkıntılarını siz komite başkanlarımızdan, komite üyelerimizden öğreniyoruz. Bu vesile ile ilçemizin ve sizlerin sorunlarına sahip çıkıyoruz. Takdir edersiniz ki komitelerimizin sıkıntılarını tespit etmek, bunları her ortamda dile getirmek ve çözmek bizlerin öncelikli görevidir. Amacımızın üyelerimizin sorunlarına çözüm bulmak ve daha yaşanır bir Çorlu yaratmak olduğu herkesçe bilinmelidir" İfadelerine yer verdi.

ODALARIN BAŞARILI OLMASI MESLEK KOMİTELERİNİN ÇALIŞMALARIYLA MÜMKÜNDÜR

Kumyol; "Odaların çalışması, meslek komitelerin çalışması ile doğru orantılıdır. Meclislerin üye menfaatleri yönünde çalışmalar ortaya koyabilmesi için meslek komitesini oluşturan sizlerin değeri ve önemi kaçınılmaz bir gerçektir. Odaların başarılı olması meslek komitelerinin somut çalışmalar yapması ile mümkün olmaktadır. Bu sebeple eğer ortada bir başarı varsa bu başarı sizlerin gayretleriyle olmuştur" dedi.

MESLEK KOMİTELERİ OLMADAN ÜYELERİMİZİN VE DOLAYISIYLA SEKTÖRLERİN TALEPLERİNİ BİLMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR

Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ersoy; Meslek Komitelerinin önemine değinerek; "Meslek komitelerimiz, oda - üye kaynaşmasında en önemli görevi üstlenen, vazgeçilmez organlarımızdır. Bu sebeple meslek komitelerimiz bizler için çok değerli ve kıymetlidir. Her sektörde sorunlarımızı dile getirerek, ortak noktaları tespit edip bu sorunların çözümü için gerekli çalışmaları  yapmanız takdire şayandır.Meslek komiteleri olmadan üyelerimizin ve dolayısıyla sektörlerin taleplerini bilmemiz mümkün değildir. Sizlerin sorunlarını öğrenip bunları çözmemizi sağladığınız için sizlere müteşekkiriz. Komitelerimizin mesleki ya da şehrimizin sosyo - ekonomik sorunlarına karşı olan duyarlılığı, etkin ve örnek çalışmaları bizleri mutlu etmektedir" açıklamasında bulundu.

SON 4 YILDA HEP BİRLİKTE GÜZEL İŞLER BAŞARDIK

Ersoy; "Mesleki gruplarımızın başarısı Çorlu’muzun başarısıdır. Çorlu’muzun  başarılı olması, büyümesi, kalkınması demek, Türkiye’nin başarılı olması ve aydınlık yarınlara hızla kavuşması demektir. Son 4 yılda hep birlikte ve özellikle sizlerle beraber çok güzel işler başardık. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın ülke sathında başarılı konuşuluyorsa bunlar sizlerin sayenizde olmuştur" dedi.

Toplantı karşılıklı fikir alış - verişinin ardından sona erdi.

HABER GÖRSELLERİ