İbrahim Gönül, Tekirdağın Yıldızları Müşterek Ödül Töreni ile TOBB Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Temel Atma Törenine Katıldı

12 Eylül 2017

Tekirdağ’ın Yıldızları Müşterek Ödül Töreni ile TOBB Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Temel Atma Töreni TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımlarıyla 11 Eylül 2017 Pazartesi günü Tekirdağ'da gerçekleşti.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül'ün iştirak ettiği toplantıya; Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Metin Akgün ve Mustafa Yel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Oda ve Borsaların Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  iş adamları ve protokol üyeleri katılımda bulundular.

Tekirdağ’ın bugün gurur duyulması gereken bir yerde olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, kentin okur-yazarlıkta Türkiye ikincisi ve gelişmişlikte en iyi 10 il arasında olduğunu hatırlattı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Dünyaca ünlü bir iş dergisi araştırma yapmış. İş Yapmak ve Yaşamak İçin En İyi Kentleri araştırmış. Burada da İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra 4. sırada yer aldınız. Esasında tüm bunların yansımasını şurada görüyoruz. Türkiye’nin en büyük 1000 sanayi kuruluşu içinde, Tekirdağlı firma sayısına bakın. 10 sene önce 8 firmanız vardı, şimdi sayı 20’ye yükseldi. Ayrıca 13 OSB ile bu alanda da Türkiye’nin lider şehirlerindensiniz. 6 kıtada, 146 ülkeye ihracat yapıyorsunuz. Sadece sanayi ile değil, tarımda da öne çıkıyorsunuz.  Ayçiçeği’nin yüzde 33’ü, Kanola’nın yüzde 66’sı burada üretiliyor. Böyle müthiş bir performans gösteren Tekirdağ ile Tekirdağlı girişimci kardeşlerimle gurur duyuyorum. Sizlerle iftihar ediyor ve hepinizi alkışlıyorum. Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız özel sektörümüzle birlikte Tekirdağ’ın kalkınması, yatırımların artması için çalışıyor. İş dünyamıza destek veren, Tekirdağ sevdalısı bir valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız olduğu için Tekirdağ ayrıca şanslı. Bu örnek tutumları-vizyonları nedeniyle, kendilerine teşekkür ediyorum. Diğer bir güzel olay, Oda ve Borsamızın müşterek tören yapmaları. Bir yerde birlik varsa, sırtınız yere gelmez. Tekirdağ’da bu var, o yüzden Tekirdağ’ın önü açık” dedi.