Mısır Üretici Kayıt Sistemi

Sayı       :10455

İlgi: a) TOBB'nin 18.04.2017 tarih ve 6455 sayılı yazısı,

b)TOBB'nin 13.09.2017 tarih ve 0412/14036 sayılı yazısı,

İlgi(a)'da kayıtlı yazıda, Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın Mısır'a ihracat yapan ülke firmalarının Mısır İhracat ve İthalat Kontrol İdaresi bünyesinde oluşturulan bir kayıt sistemine kayıt olma zorunluluğu ile ilgili anılan sisteme başvuru işlemlerini tamamlamakla birlikte henüz kayıt yaptıramamış Odamız üyesi firmaların bilgileri talep edilmiş olup, TOBB'a ulaşan bilgiler Ekonomi Bakanlığı 'nın değerlendirmelerine sunulmuştur.

İlgi(b)'de kayıtlı yazıda, 2017 Eylül ayı sonunda Mısır tarafı ile Cenevre'de gayri resmi bir danışma toplantısı gerçekleştirileceği belirtilerek, halihazırda anılan sisteme başvurusunu tamamlamasına rağmen başvurusu onaylanmayan firmaların güncel durumları ile ilgili bilgi istenmektedir.

Bu çerçevede, mevcut durumda başvuru işlemlerini tamamlamakla birlikte sisteme henüz kayıt yaptıramamış Üyelerimiz firmalarına ilişkin güncel listenin Ekonomi  Bakanlığı'na  iletilmesini teminen, ekte sunulan formun doldurularak 22.09.2017 tarihine kadar Odamıza ([email protected]) veya ([email protected]) gönderilmesini rica ederim.

Bilgilerinize sunarız.