Nijeryadaki Yatırım Teşvikleri Hk.

15 Kasım 2017

Tarih     :15/11/2017

Sayı       :12815

İlgi: TOBB’nin 09.11.2017 tarihli ve 0411/17378 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Nijerya Yatırım Promosyon Komisyonu (N1PC) ve Federal Gelir İdaresi Hizmetleri (FIRS)'nin, 31 Ekim2017 tarihinde yayımladığı, "Nijerya'da Yatırım Teşvikleri Özeti" belgesinde genel olarak yer verilen teşvikler belirtilmiştir.

Bu çerçevede, genel olarak vergi temelli teşviklere, tarım, katı mineraller, imalat, turizm/konaklama ile petrol ve doğalgaz sektörlerine özgü teşviklere, tarife temelli teşviklere ihracat teşviklerine özel ekonomik bölgelere yönelik teşviklere yer verilmiş olup, detaylı bilgi ve ilgili kamu otoritelerinin iletişim bilgilerine, TOBB web sitesinin (www.tobb.org.tr) "Hizmetler/Uluslararası İş İmkânları-Ülke Duyuruları-Nijerya” bölümünde yer alan belgeden ulaşılabilir.

Bilgilerinize sunarız.