Türkiye Teknoloji Buluşmaları

Tarih     :13/12/2017

Sayı       :14080

İlgi: Trakya Kalkınma Ajansı'nın 13.12.2017 tarihli e-postası

İlgide kayıtlı epostada, TOBB ve Türk Ekonomi Bankası iş ortaklığı ile Turkcell ana sponsorluğunda, Trakya Kalkınma Ajansı ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde 20 Aralık 2017 Çarşamba günü saat 09:30’da Türkiye Teknoloji Buluşmaları Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşecektir.

17 Mart 2015’te Çorlu’da ve 8 Aralık 2015 tarihinde Edirne’de gerçekleştirilen Türkiye Teknoloji Buluşmalarının bu yılki ana konusu "Dijitalleşme"dir.

Perakende e-ticaret hacmi 2016’da  yüzde 32 büyüyerek 17.5 milyar TL’ye ulaştı. Ancak bu hızlı büyümeye rağmen e-ticaretin toplam perakendeden aldığı pay henüz yüzde 3.5 seviyesinde. Bu rakamın dünya ortalaması ise yüzde 8.5. Sınır ötesi ticaretin de önemli katkısıyla Türkiye’de perakende e-ticaret hacminin 2019’da rahatlıkla ikiye katlanıp 35 milyar TL seviyesine gelebileceğini öngörülmektedir.

Trakya’daki KOBİ’lerin yani bölgedeki sanayicilerin, üreticilerin, perakendecilerin ve toptancıların bu pazardan pay almaları ve var olan paylarının arttırılması için e-ticarete ve dijitalleşmeye yönelmesi vazgeçilmez oluyor.

Tam anlamıyla dijital bir devrim yaşadığımız günümüzde artık herkes dijital ile iç içe yaşıyor ve dijitali oldukça etkin kullanıyor. Dijitalleşme ile birlikte rekabet artıyor, fiyatlar şeffaflaşıyor, güç müşterinin eline geçiyor ve online itibar önem kazanıyor. Bu durum KOBİ’leri dijital ile yaşanan hızlı dönüşüme ayak uydurmak ve dijital dönüşüm sürecine girmek zorunda bırakıyor.

Bu kapsamda Türkiye'nin önünü açan sektör temsilcileri ile birlikte ülke genelinde gerçekleştirilen etkinlikler aracılığı ile KOBİ’ler ile bilgi paylaşımı sağlanıyor, onların dijitalleşmesi teşvik edilerek kullanabilecekleri yöntemler, iş modelleri arayüzler ile tanışmaları sağlanıyor.

Yeni dünya ekonomisindeki fırsatları yakalamak isteyen tüm KOBİ’leri 20 Aralık 2017 Çarşamba günü Saat 09:30’da Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’na bekliyoruz.

Etkinliğe ücretsiz olarak katılmak için; www.teknolojibulusmalari.com adresindeki forma kayıt yaptırabilirsiniz.

Bilgilerinize sunarız.