İstihdam Şûrası ve İstihdam Seferberliği Ödül Töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Gerçekleşti

15 Aralık 2017

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ortaklaşa düzenlediği  "İstihdam Şûrası ve İstihdam Seferberliği Ödül Töreni" 14 Aralık 2017 Perşembe günü Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Törene; Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu' da katıldı.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; Müslüm Kahraman, Hüseyin Ersoy, Yönetim Kurulu Üyeleri; Cevat Sevim, Fatih Keskin, Atilla Gaygusuzoğlu ve Genel Sekreter İbrahim Karağöz, törene iştirak ettiler.

“İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE KATILAN İŞ DÜNYAMIZA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Şubat ayında başlattığı istihdam seferberliğine katılan iş dünyasına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2017 yılında şu ana kadar 1,5 milyon kişiye sağlanan ilave istihdamın Türkiye için bir rekor olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin geleceğiyle ilgili kriz tellallığı yapanlara verilecek en güzel cevabın bu tür gelişmeler olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 oranında büyümesine dudak bükenlerin, elde edilen 1,5 milyon kişilik ilave istihdamı takdir etmelerini beklemediklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece gölge etmesinler, ayağımıza bağ olmasınlar, vaktimizi boşa harcamasınlar yeter; başka ihsan istemeyiz. Biz milletimizle, iş dünyamızla, esnafımızla, sanatkârımızla, çalışanlarımızla el ele verir, Allah’ın izniyle, önümüzdeki tüm engelleri aşarak hedeflerimize ulaşırız” diye konuştu.

İstihdam seferberliğinde elde edilen sonuçta, devletin sağladığı teşviklerin önemli olduğunu ifade eden ve “Ama bu gayretin, sizlerin gönül dünyasında karşılığı olmadan yürümeyeceğini de gayet iyi biliyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, istihdam seferberliğine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Ödül töreninde konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa camiası olarak Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmaya devam ettiklerini belirterek, "İş dünyası olarak ülkemize ve kendimize artık daha fazla güveniyoruz, cesaretle adım atıyoruz." dedi.

"İŞ DÜNYASI ARTIK KENDİNE DAHA ÇOK GÜVENİYOR"

Hisarcıklıoğlu "Oda ve borsa camiası olarak Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Sadece istihdamda değil, finansmanda ve girdi maliyetlerinin azaltılmasında da pek çok reformu hayata geçiren Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve hükümetimize de teşekkür ediyorum. İş dünyası olarak ülkemize ve kendimize artık daha fazla güveniyoruz, cesaretle adım atıyoruz" açıklamasında bulundu.

Hisarcıklıoğlu, küresel finansal kriz sonrası 2010-2017 döneminde Türkiye ekonomisinin kesintisiz 7 yıl büyüdüğüne ve söz konusu dönemde ortalama büyüme oranının yüzde 7 olduğuna işaret ederek, 6 milyon 600 bin kişiye de yeni istihdam sağladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kudüs konusunda da liderliğini göstererek tüm İslam âlemini İstanbul'da topladığını anımsatan Hisarcıklıoğlu, "El ele verdiğimizde ülkemiz her sorunu aşacak, hak ettiği yere gelecektir yani dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girecektir." değerlendirmesinde bulundu.

HABER GÖRSELLERİ