8 Ocak 2018
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop´tan Odamıza Ziyaret

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili, AK Parti MKYK Üyesi, Prof. Dr. Mustafa Şentop, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay, İlçe Teşkilat Üyeleri; Yavuz Uylaş, Yıldız Filiz, Sefer Karataş ve diğer üyeler, 08  Ocak  2018  Pazartesi günü Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül'e ziyarette bulundular.

Gerçekleşen ziyarette; Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim gönül proje ve faaliyetlerimizden bahsetti.

Yerli Otomobil Üretimi Farklı Alanlarda Farklı Ürünlerin Üretimi İçin De Bir  Motivasyon Kaynağı Olacaktır

Yerli üretimin öneminden bahseden Gönül; "Türkiye sahip olduğu GSYH, coğrafi konumunun getirdiği avantajlar ve beşeri sermayesi ile  artık ekonomide dışarıya bağımlı olduğu ve büyük miktarlarda ürün ithal ettiği alanlarda da kendi üretimini gerçekleştirebilecek bir ülke. Bu noktadaki en önemli konulardan biri ihracat. Miktar olarak artırılmasına rağmen ihracatın katma değerinin yani ihracat içindeki yüksek teknolojik ürünlerin payının artırılması önemli bir husus. Yeni dönemde Ar-Ge’ye ayrılan kaynaklar da bu konunun bir öncelik haline geldiğini destekler nitelikte. Şu bir gerçek ki, yerli otomobil üretimi farklı alanlarda farklı ürünlerin üretimi için de bir  motivasyon kaynağı olacaktır. Türkiye son yıllarda ekonomide elde ettiği başarıları, dünya ekonomisinde sahip olduğu görünümü kalıcı kılmak için yakaladığı bu performansı otomobil yanında diğer ürünlerde de sergilemelidir. Yerli otomobilin Tekirdağ'da üretilmesi gerek istihdam gerekse ekonomiye değer katma yönünde pozitif etki yaratacaktır" dedi.

Gönül, Otomotiv Sektörü Yerli Otomobil ve Tekirdağ Sunum Dosyasını, Mustafa Şentop'a takdim etti.

HABER GÖRSELLERİ