NKU-EURASIATECHNOPARK

18 Ocak 2018

Tarih     :18/01/2018

Sayı       :846

İlgi: Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Derneği TÜDEP’in 17.01.2018 tarihli e-postası,

İlgi kayıtlı e-postada, Çorlu, merkez olmak üzere, Trakya Bölgesi’nde yer alan sanayicilerimiz,  girişimcilerimiz ve firmalarımıza; teknoloji içeren, katma değeri yüksek üretim imkanları sağlamaya yönelik,  Ar-Ge ve teknoloji geliştirme desteği vermek üzere, NKU Çorlu Mühendislik Fakültesi yanında bulunan ve Odamızın da ortakları arasında yer aldığı, NKUTEK TGB-2- alanında, TÜDEP işbirliğinde, Türkiye’nin en güçlü ve nitelikli, yeni nesil  teknoparklarından birisi, NKU-EURASIATECHNOPARK inşa edilmekte olduğu belirtilmiştir.

Projenin 1. Fazında, 320 Ar-Ge ofisi, laboratuvarlar, teknik altyapı ve sosyal tesisler yer almaktadır. Bunun ilk aşaması olan ve Şubat 2018’de faaliyete geçecek, 80 ofis için yer tahsisimiz başlamıştır. Halen teknoparkımızda, mevcut ofislerde, 32 işletme faaliyet göstermekte olup, 25 yeni firma ile de yer tahsisi sözleşmeleri yapılmıştır, yenileri ile de yapılmaya devam etmektedir.

Burada yeni tamamlanmak üzere olan 1. Blok’da bulunan 80 yeni Ar-Ge ofisimiz için, Çorlu TSO üyelerine yönelik, Ar-Ge ve teknoloji geliştirme desteklerinden, teşviklerinden yararlanmak isteyen üye firmalarımıza, son derece uygun koşullar yanında, özellikle özel bazı ek imkanlar sağlanmaktadır.

NKU-EURASIATECHNOPARK için öncelikli sektörlerimiz, savunma ve havacılık sanayi, enerji, tekstil ve teknik tekstil, makine ve otomasyon, bilişim ve yazılım, medikal cihazlar ve hastane donanımları, kimya ve kauçuk, elektrik-elektronik ve otomotiv/otomotiv yan sanayi sektörleridir.

İşadamlarımız, girişimcilerimiz ve sanayicilerimiz için, Ar-Ge ve teknoloji geliştirme açısından son derece yararlı bir çekim ve cazibe merkezi olacak NKU-EURASIATECHNOPARK’ da, proje bazlı yer tahsisi sağlamanın yanında,  teknopark da ofis kiralama, firmalara sağlanan destek ve teşviklerle, finansal ek bir yük getirmemektedir. Ayrıca, önceki uygulamalardan farklı olarak, firmalar, kendi çalışanlarına, kendi firmalarında uygulama yapma kolaylıkları getirilmiş, teknopark’ da daimi bulunma zorunluluğu kaldırılmıştır.

Bilgilerinize sunarız.

Bilgi İçin :