44 Oda ve Borsa “ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Revizyon Eğitimi”nde Biraraya Geldi

5 Şubat 2018
44 Oda ve  Borsa “ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Revizyon Eğitimi”nde Biraraya Geldi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ve Trabzon Ticaret Borsası işbirliğinde, Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi çalışmaları kapsamında, 3. ve 8. Dönemlerde akredite olan 44 Oda ve borsanın genel sekreterleri ve akreditasyon sorumlularına yönelik “ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Revizyon Eğitimi” 29 - 30 Ocak 2018 tarihlerinde Trabzon’da düzenlendi.

Eğitime; Odamız Genel Sekreteri İbrahim Karağöz ve Kalite Yönetim Temsilcisi Buket Özçelik Gürcan, katılımda bulundu.

TOBB Türk Loydu eğitmeni Kerim Dinçbudak tarafından verilen eğitimde; kuruluşun bağlamı, tanımları, süreç, liderlik, planlama, destek, operasyon, performans değerlendirme ve iyileştirme konuları üzerinde duruldu.

İki gün süren eğitimde ayrıca; Sosyal Medya Uzmanı Samet Çelik tarafından katılımcılara “Kurumsal Sosyal Medya Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler” konulu bir bilgilendirme sunumu da yapıldı.

Düzenlenen eğitim çalışmasının önemine değinen TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Türk Oda ve Borsa sisteminin; Oda ve Borsalarımız arasında kalite bilincinin yerleştirilmesi, sistemin iş dünyası nezdinde saygınlığının ve hizmet türlerinin artırılması, hizmet kalitelerinin iyileştirilmesinin sağlanması suretiyle Avrupa Oda/Borsa Sistemine uyum amacıyla Akreditasyon Sistemi kurulmuştur. 2001 yılından beri yürütülen çalışmalar kapsamında uzun bir yol kat edilmiştir. Bu dönem içinde; 12 dönemde toplam 250 Oda ve Borsa ve iki şube akredite edilmiştir. Bugün artık 13’üncü dönem Oda ve Borsalarımız sisteme dahil edilmiş ve çalışmalarına devam etmektedirler. Sisteme dahil edilen Oda ve Borsalar için geniş kapsamlı bir eğitim programı oluşturulmakta ve uygulanmaktadır. Bu kapsamda TOBB, Odamız ve Borsamız işbirliğinde, ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Revizyon Eğitimi gerçekleştirildi” dedi.