Odamızdan Edirne Yunanistan Başkonsolosluğuna Ziyaret

15 Şubat 2018
Odamızdan Edirne Yunanistan Başkonsolosluğuna Ziyaret

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül, Yönetim Kurulu Üyeleri; Cevat Sevim ve Atilla Gaygusuzoğlu 14 Şubat 2018 Çarşamba günü, Edirne Yunanistan Başkonsolosu Sotiria Theocharidi’yi makamında ziyaret etti.

Yunan ve Türk Halkı Aynı Yaşam Değerlerine Sahip

Yunanistan ile Türkiye arasında beşeri ve ticari pek çok ortak nokta olduğunu vurgulayan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül “Çorlu halkı olarak Yunanistan’a sık sık iş ve turistik amaçlı ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Yunan ve Türk Halkı aynı yaşam değerlerine sahip, birbirine çok yakın 2 toplumdur. Son yıllarda gerçekleşen sosyal organizasyonlar sayesinde kültürel bağlarımız daha da güçleniyor ve ileriye dönük ticari ilişkilerimizin daha da arttığını gözlemliyoruz. Türkiye ve Yunanistan'da ticari işbirliği yapılabilecek pek çok ortak sektör mevcut. Ülkelerimiz arasındaki ticaret hacminin artması, iki ülke arasındaki işbirliklerinin geliştirilmesi için Odamız olarak her zaman birlikte çalışmaya hazırız" diyerek Yunanistan - Edirne Konsolosu Sotiria Theocharidi’ye misafirperverliği için teşekkür etti.

İki Ülke Arasında Oluşturacağımız İşbirlikleri İçin Memnuniyet Duyuyoruz

"Karşılıklı ziyaretler iki ülke arasındaki dostluk bağlarını güçlendirecektir" diyen Yunanistan - Edirne Konsolosu Theocharidi’; "Özellikle ticari ilişkilerin gelişmesi hususunda Yunanistan - Edirne Konsolosluğu olarak, odanız ile birlikte iki ülke arasında oluşturacağımız işbirlikleri için memnuniyet duyuyoruz" ifadelerini kullandı.