KOSGEB -COSME Kapsamındaki Proje Etkinlikleri

7 Mart 2018

Tarih     :07/03/2018

Sayı       :2796

İlgi: T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın 06.03.2018 tarihli ve 60014838-746.01.01-E.2622 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Avrupa Birliği İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği- COSME Programı (2014-2020, EU Programme for the Competitiveness of Enterprises and Small and Medium-sized Enterprises), AB tarafından 2,3 milyar Euro bütçe ile KOBİ’lerin yeni pazarlara ve finansmana erişiminin iyileştirilmesi, çerçeve koşulların geliştirilmesi ve girişimciliğin teşvik edilmesi hedefleriyle oluşturulduğu bildirilmiştir.

Türkiye’nin Programa katılımı, ülkemiz ile Birlik arasında imzalanıp 18 Aralık 2014 tarihli ve 29209 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Anlaşma ile gerçekleşmiş, sonrasında ise KOSGEB ulusal koordinatör kuruluş olarak yetkilendirilmiştir. Bu kapsamda, ulusal katkı payının ödenmesi, programdan en üst düzeyde yararlanılması için kapasite oluşturma, faaliyetlerin izlenmesi ve değerlendirmesine yönelik çalışmalar yürütmektedir.

Program kapsamındaki ulusal yükümlülüklerimizin desteklenmesi amacıyla, Avrupa Birliği Bakanlığı koordinatörlüğündeki IPA-Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı fonlarından yararlanılmakta ve bu kapsamda “COSME Programına Katılımı ve Programdan Elde Edilen Kazanımdan En Üst Seviyeye Çıkarabilmek için Koordinasyon Kapasitesinin Artırılması" projesi yürütülmekte olduğu belirtilmiştir.

Çeşitli tanıtım ve eğitim etkinliklerini içeren proje, 5 Ekim 2017 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen Açılış Konferansı ile başlamış ve sonrasında yurdumuzun çeşitli illerinde gerçekleştirilen eğitimler ile faaliyetlerine devam etmiştir. Proje kapsamında Ankara'da gerçekleştirilecek olan tematik eğitimlere aşağıda belirtilen takvim çerçevesinde cosme.kosgeb.gov.tr adresinden kayıt yapılarak katılım sağlanacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

DOSYALAR / BELGELER