Kurullar ve Toplantılar İle İlgili Diğer İşler

10 Nisan 2018

Tarih     :10/04/2018

Sayı       :4416

İlgi: T.C. Tekirdağ Valiliği İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nün 26.03.2018 tarihli ve 29403255-05099-E.862 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Sayın Valimiz Mehmet CEYLAN Başkanlığında 25.12.2017 tarihinde, KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu Toplantısında, İlimizde bulunan Ar Ge ve Tasarım Merkezleri ile Trakya Bölgesinde Bulunan Banka Bölge Müdürlüklerinin katılacağı, Ar Ge ve Tasarım Merkezlerine daha uygun finansmanlar sağlanması yönünde toplantı yapılmasına karar verildiği bildirilmiştir.

İlimizde son bir yılda 8 olan Ar Ge Merkezi sayısının 35' e ulaşması, ayrıca 5 tasarım merkezinin kurulması ve yine Ar Ge ve Tasarım Merkezi müracaatında bulunan firmaların sayılarının çok olması, Ar Ge ve Tasarım Merkezlerinin Ülkenin ve firmalarımızın gelişmesinde ve rekabet güçlerinin arttırılmasındaki önemi nedeniyle bu karar alındığı belirtilmiştir.

11.04.2018 günü saat 14.00' da, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda Ar Ge ve Tasarım Merkezleri yetkileri, finans sorumluları ile Ar Ge' ye ilgi duyan diğer firmalar ve Bölgemizde bulunan Bankaların Bölge Müdürlüklerinin katılımlarıyla Bankaların Ar-Ge ye dönük verebilecekleri desteklerin tanıtılacağı bir toplantı yapılacaktır.

Bilgilerinize sunarız.