Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme (MEGİP) Çalışma Grubu Toplandı

5 Eylül 2018
Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme (MEGİP) Çalışma Grubu Toplandı

Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme (MEGİP) Alt Çalışma Grubu, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Gönül İşbul, Genel Sekreter İbrahim Karağöz, Sanayi Servis Sorumlusu Cihan Tomris, İŞKUR Çorlu Hizmet Merkezi Şube Müdürü Aslıhan Moğulkoç, Görevli Faruk Demirkol ve Çorlu Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ahmet Akın Tuna’nın katılımıyla Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya geldi.

Toplantıda; Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Protokolü dahilinde Alt Çalışma Grubu sekretaryasının Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülmesine karar verildi. Ayrıca ilgili protokol hakkında Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası üye firmalara bilgilendirme duyurusu ve bilgilendirme toplantısı yapılması hususunda mutabakata varılırken konu hakkında da istişareler yapıldı.

İş arayanların istihdamını ve işverenlerin ihtiyaç duydukları nitelikli iş gücünün temin edilmesini amaçlayan protokolle Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Çorlu Ticaret Borsası ve İŞKUR Çorlu Hizmet Merkezi; Çorlu’daki çalışanların mesleki eğitimleri ve mesleki yeterlilik belgesi taleplerinin karşılanması ve nitelikli eleman ihtiyacı talebinde işbirliği içerisinde çalışmalar yapmaya devam edeceklerini belirttiler.