Gaziler Günü Anıldı

19 Eylül 2018
Gaziler Günü Anıldı

Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e mareşallik rütbesiyle birlikte gazi unvanının verildiği tarihin yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında Çorlu’da tören düzenlendi.

19 Eylül Gaziler günü nedeniyle Çorlu Kaymakamı, Çorlu Garnizon Komutanlığı, Çorlu Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şubesi Atatürk Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e mareşallik rütbesiyle birlikte gazi unvanının verildiği tarihin yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü nedeni ile günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Çorlu Muharip Gaziler Derneği Başkanı Recep Kayacı adına yönetim kurulu üyesi İsmail Hakkı Akyol gerçekleştirdi. Akyol, “Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki kahraman Türk Ordusu, sömürgecilerin maşası olarak Anadolu’yu işgale yeltenen Yunan Ordusu’nu Sakarya Meydan Muharebesi’nde tarihinin en büyük yenilgisine uğratmış ve onu savaş meydanından kaçmaya mecbur bırakmıştır. Sonuç olarak düşman bir sene sonra topraklarımızdan tamamen ayrılmıştır. Sakarya Meydan Muharebesi, Türk Ordusu’nun son savunma muharebesidir. Bu muharebe ile Türk Ordusu’nun 1683 ikinci Viyana Kuşatması’ndan beri süren 238 yıllık geri çekilişi ve toprak kaybına da son verilmiştir. 19 Eylül Gaziler Günü, muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakar ve kahraman gazilerimizin Şeref ve Kahramanlık Günü’dür. Kahraman Gaziler, Gaziler Gününüz Kutlu Olsun. Sizler, en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler, şehitlerimiz ile birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Gururla taşıdığımız Gazi unvanı, Ata’mızdan biz gazilere intikal eden en büyük mirastır. Şehitlik ve Gazilik, milletimiz için onurların en büyüğü, şereflerin en yücesidir” dedi.

Odamız Yönetim  Kurulu Başkanı İzzet Volkan’ın iştirak ettiği  törene Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Gürsel Yüz, Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, Çorlu Gaziler Derneği Başkanı Recep Kaya ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gaziler, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş, CHP Çorlu ilçe Başkanı Yıldıray Arıcı, MHP Çorlu İlçe Başkanı Süleyman Danışmaz, İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı Mehmet İlker Atasever, sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri ile askeri erkan ve vatandaşlar katılım sağladı.