´Yerli Üretim´ logosu Ülkemizde Üretilen Ürünlerde Yer Alacak

20 Eylül 2018
´Yerli Üretim´ logosu Ülkemizde Üretilen Ürünlerde Yer Alacak

18/9/2018 tarihli ve 30539 ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak, 3/10/2018 tarihinde yürürlüğe girecek olan düzenleme ile anılan Yönetmelik maddesinde değişikliğe gidilerek etiket ve listelerde bulunması zorunlu bilgilere;
“ d) Malın satış fiyatı ve birim fiyatının uygulanmaya başladığı tarih,
  e) Üretim yeri Türkiye olan mallar için, Bakanlıkça tespit ve ilan edilen şekil, logo veya işaret.” hususları eklenmiştir.
Bu doğrultuda tüketicilere yönelik mal satışlarında, ürünün ülkemizde üretildiğini göstermek üzere tüketicilerin dikkatini ilk bakışta çekecek nitelikte “YERLİ ÜRETİM” logosu hazırlanmıştır.

Konu ile ilgili Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan: “Yerli ve milli ürünlerimizin kullanımının teşvik edilmesi ve diğer ürünlerden ayırt edilebilmesi için kullanılacak olan Yerli Ürün Logomuzun, ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacağı inancıyla, hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.