Hijyen Eğitimi

21 Eylül 2018

21/09/2018

28698 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 05 Temmuz 2013 tarihli Hijyen Yönetmeliğine göre; Pazarlama ve Perakende Alanı, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ve Gıda Teknolojisi Alanındaki iş yerlerinde çalışanlara yönelik hijyen eğitimi programlarının planlanması, eğitimlerin verilmesi, iş yeri sahibinin, işletenlerin ve çalışanların bu konudaki sorumluluklarının belirtilmesi amacıyla Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ile Çorlu Halk Eğitim Merkezi arasında "Hijyen Eğitimi" kurslarının düzenlenmesi ile ilgili protokol imzalandı.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün dışında hiçbir kurum ve kuruluşun vereceği belgenin geçerli olmayacağı, daha önce alınan belgelerin geçerliliğinin olmaması ve bu yönetmelik kapsamında  hijyen eğitim sertifikası almayan firmalar kişi başı olmak üzere para cezasıyla karşı karşıya kalacaktır.

Yapılan protokol kapsamında gerçekleştirilecek olan aşağıda adı geçen üç alan bu alanların dallarında verilmesi planlanan “Hijyen Eğitimi” kurslarını başarıyla tamamlayanlara kurs bitirme belgesi verilecektir. Düzenlenecek olan kurslara başvuracakların;

1- Kimlik Fotokopisi

2- Diploma Fotokopisi

3- Kurs katılım ücreti 50,00.-TL.

Akbank Emlak Konut Şubesi IBAN TR80 0004 6006 9488 8000 0029 94 nolu (Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası hesabına “Hijyen Eğitimi Kurs Ücreti” olarak belirtilmesi gerekmektedir.) yatırıldığına dair dekont ile Odamıza başvurmaları gerekmektedir.

Odamız Akbank Emlak Konut  Şubesi IBAN numarasına kişi başı 50 TL olmak üzere kurs katılım ücreti yatırılacak olup, kursun öğretici ve idari giderleri ilgili firmalar tarafından  harici olarak karşılanacaktır.

(Firmanıza açılmasını istediğiniz özel hijyen eğitiminde  asgari kursiyer sayısı 12 olmalıdır.)

Üyelerimizin ve çalışanlarının cezai durum ile karşılaşmamaları açısından bir an önce Odamıza başvurmaları gerekmektedir.

Saygılarımla,