Yönetim Kurulu Başkanımız İzzet Volkan, TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi ve Ticaret Odaları Konseyi Müşterek Toplantısı´na İştirak Etti

26 Aralık 2018

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan 26 Aralık 2018 Çarşamba günü Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB BaşkanıSayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile gerçekleşen TOBB konseyine katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları – Ticaret Odaları Müşterek Konsey Toplantısı’nda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Oda ve borsa camiası olarak, atılan adımların ekonomiye yansıması için üstümüze düşen her sorumluluğu yerine getirecek, daha çok çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz." dedi.

Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımıyla gerçekleştirilen TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi ve Ticaret Odaları Konseyi Müşterek Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, son dönemde iş dünyasının üzerindeki yükleri azaltan, önünü açan kararlar alındığını söyledi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise konuşmasında, elektronik çek ve bono sistemini en kısa zamanda uygulamaya koyacaklarını belirterek, "Artık firmalarımız çek ve bonoyu elektronik ortamda sisteme sokabilecek, takip edebilecek." ifadesini kullandı.

Bakan Pekcan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi ve Ticaret Odaları Konseyi Müşterek Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, küresel ekonominin ticaret, teknoloji ve hukuki boyutunda önemli dönüşümler gerçekleştiğini söyledi.

Bu dönemde, doğru politikalar geliştirmek, alternatif pazarlara ve yeni nesil teknolojilere odaklanmak zorunda olunduğuna işaret eden Pekcan, dünya üretiminin dijital bir dönüşüm sürecinden geçtiğini, bu dönüşümü kaçırmamak gerektiğini bildirdi.

Pekcan, Ticaret Bakanlığı olarak dönemi anlayan yeni politikalar geliştirmek üzere çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayarak, hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi verdi.

İş dünyası tarafından kendilerine iletilen talepleri dikkatle incelediklerini ve sorunlara hızlı bir şekilde çözüm ürettiklerini vurgulayan Pekcan, sivil toplum kuruluşları ile İstişare Kurulu kurduklarını, göreve geldiği günden bu yana Bakanlığa 903 talep iletildiğini, bunların kendi görev alanıyla ilgili 455 tanesini karşıladıklarını ifade etti. Pekcan, Ticaret Bakanlığının görev alanında yer almayan 342 talebi ise ilgili bakanlıklarla takip ettiklerini dile getirdi.

İzzet Volkan, gerçekleşen toplantıda iş dünyamızın sorunlarını, ihtiyaçlarını ve çözüm önerilierini paylaştı.