Çorlu TSO, Odalar ve Borsalar Uygulamalar, Sorunlar ve Çözümleri Eğitimine Ev Sahipliği Yaptı

22 Nisan 2019

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ev sahipliğinde 20 Nisan 2019 Cumartesi günü Ticaret Bakanlığı Başmüfettişi Bağımsız Denetçi Dr. Süleyman Ruhi Aydemir tarafından “Odalar ve Borsalar Uygulamalar, Sorunlar ve Çözümler Eğitimi” düzenlendi.

Çorlu TSO Batı Eğitim Salonu’nda düzenlenen eğitime Trakya Oda ve Borsaları’nın Genel Sekreterleri Yardımcıları ve Personelleri katılımda bulundu.

Oda ve Borsa Mevzuatına Hakim Olmamız Gerekmektedir

Eğitimin açılış konuşmasını gerçekleştiren Çorlu TSO Genel Sekreteri İbrahim Karağöz; “Bugün camiamızın duayenlerinden olan kıymetli üstadımızı aramızda görmekten son derece mutluyuz. Odalarımızın üyelere temasta ilk noktası olan bizlerin; oda ve borsa mevzuatına hakim olması ve özellikle üyeye hizmet noktasında memnuniyeti sağlaması gerçekleştirdiğimiz tüm faaliyetlerde en önemli unsurdur. Bizler her geçen gün yeni faaliyetlerle odalarımızın gücünü artırma, birlik ve beraberlik içerisinde üyelerimize en kaliteli hizmeti sunma çabası içerisindeyiz. Bu çalışma gayreti içerisinde sayın üstadımızın destekleri ve bilgilendirmeleri ile de özellikle Trakya Oda ve Borsalarımızın ülke sathında çok daha iyi yerlere gelmesi ve özellikle üyelerimize de yansıması amacıyla bu seminerin hepimize faydalı olmasını temenni ediyorum. Başta saygıdeğer üstadımız olmak üzere Odalarımıza, Borsalarımıza ve Bölgemize yarattığınız katma-değer için siz değerli arkadaşlarıma da katılımınız için teşekkür eder, saygılarımı sunarım” dedi.

Eğitimde; Sayım ve Mutabakat çalışmaları, Muhasebe İş ve İşlemleri, Muamelata Yönelik İş ve İşlemler ile Personel ve Sicil İşlemleri konuları işlendi.

Ticaret Bakanlığı Başmüfettişi Bağımsız Denetçi Dr. Süleyman Ruhi Aydemir, 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kanunu ve bu kanun uyarınca çıkarılan yönetmelikleri açıklayarak ve yer yer örnekleyerek oda ve borsa personellerini bilgilendirdi.

Eğitim, uygulamada problem yaşanılan muamelat sorunlarının çözümleri ve ardından soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

HABER GÖRSELLERİ