TOBBun Sanayinin Liderlerine Göre; Tekirdağ - Çorlu 167 Ürünün Üretim Kapasitesinde TÜRKİYE LİDERİ

31 Mayıs 2022
TOBBun Sanayinin Liderlerine Göre; Tekirdağ - Çorlu  167 Ürünün Üretim Kapasitesinde  TÜRKİYE LİDERİ

Tekirdağ Çorlu’nun üretim liderliğinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sanayi Veritabanı verileri esas alınarak yapılan “Sanayinin Liderleri” çalışmasında, 90 binden fazla üreticinin 4 bin farklı ürününe dair üretim kapasiteleri incelenerek belirlenen; 167 ürünün her birinde sahip olduğu üretim kapasitesiyle ilk yedi şehirden biri olurken, toplamda 476 ürünün üretim kapasitesinde lider şehirler arasında yer aldı.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; TOBB Sanayi Veritabanı dahilinde 2020 ve 2021 verileri kıyaslanarak üretim kapasitesi artan ürünler ve sektörler belirlendi. Devamında illerin üretim kapasiteleri tespit edilip karşılaştırıldı. Şehrimiz bu yıl üretim ve ihracatta başarılı bir performans sergiledi. Pandemi ve sonrasındaki tüm olumsuzluklara rağmen sanayicimiz üretimde hız kesmedi” dedi.

“Birçok sektörde lideriz”

Çorlu’nun 476 ürünün her birinde sahip olduğu üretim kapasitesiyle ilk yedi şehirden biri durumunda olduğunu söyleyen Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; “Kentimiz tekstil, kimyasal, deri, kağıt endüstrisi, tıbbi ilaçlar başta olmak üzere birçok sektörde lider durumundadır. Ekonomi ve üretime dair her alanda şehrimizin liste başlarında olduğunu görmek gurur verici. Bölgemiz sunduğu projeler ile hızla gelişmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.