Fırın İşletmeleri İçin Zorunlu Temel Gıda Hijyen Eğitimi
SAYIN ÜYEMİZ,
“ Gıda Hijyeni Yönetmeliği ”nin 21 inci maddesi ve “ TGK – Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ” nin 2 numaralı ekinin 10 uncu maddesine istinaden ; 20 Haziran 2022 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında “ Ekmek Hijyeni Eğitimleri Protokolü ” imzalanmıştır.
Her 5 yılda bir yenilenen protokol gereği; fırınlarımızda; üretim, dağıtım ve satış aşamalarında çalışan tüm personelin, işyerlerinin bağlı bulunduğu Odaları kanalıyla “ Temel Gıda Hijyen Eğitimi”ne katılmaları gerekmektedir.
Halk eğitim tarafından verilen belgeler farklı belge niteliğinde olup, her iki belgenin alınma zorunluluğu bulunmaktadır.
Eğitim katılımı için, Odamız AR-GE Servisi İpek İPEKOĞLU ile irtibata geçilerek, 15.01.2024 Pazartesi saat 17:00 a kadar ek’te yer alan ilgili belgelerle müracaat edilmesi hususunu bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla
İbrahim KARAĞÖZ
Genel Sekreter
Not: Tarım ve Orman Bakanlığı İl/İlçe Müdürlükleri tarafından yapılan denetimler sırasında, çalışanların bu eğitime katılmadıklarının tespit edilmesi halinde; fırın sahibi gerçek ya da tüzel kişilere, 2024 yılı itibariyle; 5996 sayılı Kanunun 41 inci maddesinin 1 inci fıkrasının (a) bendi gereği; 73.143 TL idari para cezası uygulanacaktır.
DOSYALAR / BELGELER
Ek Başvuru Formu 08.01.2024- Haberler
- Duyurular
- Meslek Komitesi Haberleri
- 1. Meslek Komitesi Haberleri
- 2. Meslek Komitesi Haberleri
- 3. Meslek Komitesi Haberleri
- 4. Meslek Komitesi Haberleri
- 5. Meslek Komitesi Haberleri
- 6. Meslek Komitesi Haberleri
- 7. Meslek Komitesi Haberleri
- 8. Meslek Komitesi Haberleri
- 9. Meslek Komitesi Haberleri
- 10. Meslek Komitesi Haberleri
- 11. Meslek Komitesi Haberleri
- 12. Meslek Komitesi Haberleri
- 13. Meslek Komitesi Haberleri
- 14. Meslek Komitesi Haberleri
- 15. Meslek Komitesi Haberleri
- 16. Meslek Komitesi Haberleri