Güney Afrika

Tarih     :25/11/2013

Sayı      : 11899

İlgi: TOBB'nin 19.11.2013 tarihli ve 0411/23479 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği işbirliği ile Güney Afrika Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanı Yardımcısı Sayın Elizabeth Thabethe'nin katılımlarıyla 25 Kasım 2013 tarihinde, 09:00-17:00 saatleri arasında İstanbul Conrad Otel'de, Türkiye-Güney Afrika İş Forumu düzenlenmesinin planlandığı belirtilmektedir.

Sahra Altı Afrika'nın en büyük pazarı ve Sahra Altı Afrika ülkelerine giriş için en uygun basamak olan Güney Afrika Cumhuriyeti'nin, Afrika kıtasının toplam sınai üretiminin %40'ını, toplam GSYIH'sinin %25'ini, kıtanın toplam elektrik üretiminin %50'sini ve maden üretiminin %45'ini gerçekleştirdiği, dünya manganez cevheri kaynaklarının %80'i, krom kaynaklarının %68'i, platin grubu metallerinin %56'sı ve altın rezervlerinin %35'ine sahip olan ülkenin, en büyük ikinci altın üreticisi ve en büyük platin ve krom üreticisi konumunda olduğu ifade edilmektedir.

Türk firmaları için özellikle makine ve ekipmanlar, sanayi kimyasalları, tekstil ürünleri, otomotiv ana ve yedek parçaları, kağıt ve kağıt ürünleri, elektronik eşya, jeneratörler, transformatörler, mobilya, tıbbi malzeme, plastik ürünler, kozmetikler, gıda ürünleri, petrol yağları, demir ve çelikten inşaat akşamı, pompa, mutfak eşyası, ev tekstili alanlarında ihracat potansiyelinin mevcut olduğu Güney Afrika Cumhuriyeti ile 2012 yılındaki ticaret hacmimizin 1,7 milyar dolar düzeyine ulaştığı kaydedilmektedir.

Söz konusu toplantıya katılmak isteyen firmaların en geç 21 Kasım 2013 Perşembe gününe kadar ekte verilen Katılım Formu'nu doldurarak DEİK'e (İlgili Kişi: Görkem Karabeyoğlu, Tel: 02123395061, E-mail: [email protected]) başvurmaları gerekmektedir. Bilgilerinize sunarız.