Malezya-Kuala Lumpur İşadamı Heyeti

Tarih     :19/11/2013

Sayı       : 11683

İlgi: TOBB'nin 14.11.2013 tarihli ve 0411/23148 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, TİM organizasyonu ve THY işbirliği ile 9-11 Aralık 2013 tarihleri arasında Malezya'ya yönelik işadamı heyeti ziyareti düzenleneceği, başkent Kuala Lumpur şehrini kapsayacak söz konusu organizasyonda iş gezilerinin yanı sıra her iki ülke girişimcilerini buluşturan iş görüşmelerinin gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Yazıda devamla, Malezya'nın, Güneydoğu Asya ülkeleri içerisinde yıllık kalkınma oram en fazla olan ülkelerden biri olduğu, ekonomik açıdan kendi kendine yetebilen, enflasyonu düşük, güçlü bir sermaye yatırımına sahip ekonomisi ve % 3 işsizlik oram ile sürekli gelişen; doğal gaz rezervleri açısından dünyada 14, ham petrol rezervleri açısından da 23 üncü sırada olan bir ülke olduğu ifade edilmektedir. Pazar payımızın artırılması ve bölgeye yönelik yeni iş imkanlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek söz konusu heyete elektronik entegre devreleri, transformatör, makine ve ulaşım ekipmanları, mineral yakıtlar, kauçuk, plastik, demir çelik, makine ve cihazları, gemi, halı, gıda (un, bakliyat ve kabuklu yemiş vb.) yaprak tütün, cam ve cam eşya, çimento, mermer, bor ve boratlar sektörleri ile ilgili uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmalarımızın katılmalarında yarar görüldüğü belirtilmektedir.

Bu çerçevede, azami 25 katılımcıdan oluşacak heyete katılmak isteyen firmaların (http://goo.gl/3KZA3N) adresindeki başvuru formunu eksiksiz doldurarak, en geç 22 Kasım 2013 Cuma günü mesai bitimine kadar başvuruda bulunmaları; organizasyon kapsamındaki uçak bileti, toplantı ve transfer giderlerinin karşılanmasını teminen firmalarımızın, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Vakıfbank Şirinevler Şubesi (Şube kodu: 282), (Iban No: TR93 0001 5001 5804 8000 9634 35), Avro hesabına 850.- Avro avans (katılımcının iptal etmesi durumunda iadesiz) ödeme yapmaları gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.