Türk-Belarus İş Konseyi Ortak Toplantısı

Tarih     :24/10/2013

Sayı       : 10842

İlgi: TOBB'nin 23.10.2013 tarihli ve 0411/21724 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Türkiye - Belarus Hükümetler arası Karma Ekonomik Komisyonu toplantısı vesilesiyle ülkemize gelecek olan Belarus Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Vladimir Makey'in katılımları ile 1 Kasım 2013 tarihinde İstanbul TOBB Plaza'da DEİK Türk - Belarus İş Konseyi Ortak Toplantısı düzenleneceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, DEİK ve Belarus Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde yapılacak olan toplantıya her iki ülkeden kamu ve özel sektör kurumlarının yetkilileri, Belarus'un önde gelen sanayi kuruluşları konumundaki Minsk Otomobil Fabrikası (ağır yük kamyonları, römorklar ve yolcu otobüsleri üretimi), Minsk Traktör Fabrikası (traktör ve tarım makineleri üretimi), Belleseksport (kereste ve orman ürünleri üretimi), Belneftehim ve Naftan (petrol ve petrokimya ürünleri üretimi), Amkodor (iş makineleri üretimi) ve diğer Belarus firmaları temsilcilerinin iştirak edeceği belirtilmektedir.

Toplantı çerçevesinde Belarus'un ekonomik durumu, ikili işbirliğinin geliştirilmesi imkanları, Belarus'taki yatırım olanakları vs. konulara ilişkin kapsamlı sunumların yapılması ve iki ülke işadamları arasında iş görüşmelerinin gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü ifade edilmektedir.

Söz konusu toplantının taslak programı, katılım formu ve Belarus heyet listesine TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde "Hizmetler" başlığı altındaki "Uluslararası İş İmkanları/Yurt İçi Etkinlikler" bölümünden ulaşılabilir. Nihai program ve diğer bilgiler katılım teyidi veren firma temsilcilerine ayrıca iletilecek ve DEİK web sitesinde (www.deik.org.tr ) yayınlanacaktır.

Türk - Belarus İş Konseyi Ortak Toplantısı'na katılmak isteyenlerin ilişikteki formu doldurarak, 31 Ekim 2013, Perşembe günü saat 12:00'a kadar DEİK'e (Elnur Osmanov, E-mail: [email protected], Tel: 0212 339 50 67, Faks: 0 212 270 37 84) iletmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.