İran Ticaret Heyeti

Tarih     :11/10/2013

Sayı       : 10668

İlgi: TOBB'nin 09.10.2013 tarihli ve 0411/21173 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Ekonomi Bakanlığının koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonuyla, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Genel Sekreterliği tarafından 5 Kasım 2013 tarihinde İran'a yönelik olarak bir Ticaret Heyeti programı düzenleneceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, girişimcilere potansiyel iş fırsatları sunan İran'da pazar payımızın artırılması ve anılan ülkeye yönelik yeni ihracat imkanlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek söz konusu heyete tarım ve gıda ürünleri, ilaç ve medikal ekipmanlar sektörlerinde faaliyet gösteren ve uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmalarımızın iştirak edebilecekleri belirtilmektedir.

Söz konusu Ticaret Heyeti Programı kapsamında, Türk ve İranlı girişimciler arasında iş görüşmeleri gerçekleştirileceği, bu çerçevede bahse konu programın, gerek pazara girmek, gerekse pazar paylarını daha da artırmayı amaçlayan firmalar için önemli bir fırsat oluşturduğu ifade edilmektedir.

Söz konusu programa katılmak isteyenlerin 25 Ekim 2013 Cuma günü mesai bitimine kadar http://goo.gl/XHrBOR linki üzerinden online olarak başvurmaları gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.