Sn. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın Finlandiya, İsveç ve Polonya Ziyareti

Tarih     : 08/10/2013

Sayı      : 10489

İlgi: TOBB'nin 07.10.2013 tarihli ve 0411/20907 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 5-9 Kasım 2013 tarihleri arasında Finlandiya, İsveç ve Polonya'ya gerçekleştirecekleri resmi ziyaret kapsamında,

Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonuyla belirtilen ülkelere yönelik Türk işadamları heyeti ziyareti düzenleneceği bildirilmektedir. Anılan ziyaret çerçevesinde, Helsinki, Stokholm ve Varşova'da Sayın Başbakan Erdoğan, Ekonomi Bakanı Sayın Çağlayan ve TOBB-DEİK Başkam Sayın Hisarcıklıoğlu'nun onurlandırmalarıyla İş Forumları'nın gerçekleştirilmesi öngörülmekte olup, detayların bilahare bilgilerinize sunulacağı belirtilmektedir.

Yazıda devamla, İsveç ve Finlandiya'da özellikle bilişim, Telekom, güvenlik, çevre ve sürdürülebilir enerji çözümleri, yüksek teknoloji/elektronik, orman ve kağıt ürünleri, savunma sanayi, sağlıklı yaşam ürünleri (ilaç sanayi) ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar için işbirliği, yatırım ve ticaret imkanlarının söz konusu olduğu bildirilmektedir. Polonya'da inşaat ve inşaat malzemeleri sektörü, enerji, makine sanayi, tekstil-konfeksiyon, gıda, turizm, mücevherat ve savunma sanayi alanlarında işbirliği olanaklarının öne çıktığı belirtilerek, toplantılar kapsamında ticaret, karşılıklı yatırım, AB teknoloji geliştirme projelerinde ortaklık ve 3. pazarlarda işbirliği fırsatlarının değerlendirilmesinde fayda görüldüğü ifade edilmektedir.

Söz konusu ziyarete katılmayı arzu eden firmaların ekte yer alan katılım formunu doldurarak DEİK'e (Sn. Gamze Eren; e-posta: [email protected], tel : 0212.3395020) 9 Ekim 2013 Çarşamba günü mesai bitimine kadar iletmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.