UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe 9.U.AR-GE Proje Pazarı

16 Mart 2017

Tarih     :16/03/2017

Sayı       :3237

İlgi: Uludağ Tekstil İhracatçılar Birliği’nin 70574838-TİM.UTİM.02.PRUY.2017/76-1698 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği tarafından 2009 yılından itibaren organize edilen “UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Uluslararası AR-GE Proje Pazarı Zirvesinin dokuzuncusu uluslararası düzeyde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Ortaklığı ve BEBKA Organizasyon Ortaklığı ve TÜBİTAK destekleriyle ile 27-28 Nisan 2017 tarihlerinde, BUTEKOM Ar-Ge Merkezi Dosab adresinde gerçekleştirileceği bildirilmiştir.

Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği vasıtasıyla Tekstil ve Konfeksiyon Sektörü’nün yüksek katma değerli üretim yapabilmesi, ihracatın sürdürülebilir kılınması amacı ile Ar-Ge projesi yapmak isteyen sanayi kuruluşlarının temsilcileri, yerli-yabancı üniversite öğretim üyeleri ve Ar-Ge Merkezleri ile Teknopark araştırmacılarım bir araya getirerek Ar-Ge destek programlarına sanayi-üniversite, sanayi-sanayi, üniversite-üniversite, sanayi-araştırma kurum-üniversite ortak proje Önerisi sunmaları amaçlanmaktadır.

Bu yıl ilk defa Doktora, Yüksek Lisans ve Lisans Öğrencilerinin tek başlarına yürütücü olarak sunacakları 3 kategoride (“Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencilerinin sanayici ortaklığına dönüşme ihtimali olan Tezler” ve “Lisans Bitirme Ödevler” Kategorileri) proje önerileri kabul edilecek, Akademisyen için “Uzay-Havacılık-Savunma Tekstilleri”, “Otomotiv Tekstilleri” ve “İnşaat Tekstilleri” Kategorilerden proje başvurulan kabul edilecektir.

Sektörümüzün Ar-Ge alt yapısına destek sağlaması amacıyla her proje için maksimum 1 katılımcı olmak üzere etkinlikte sergilenmesi uygun bulunacak proje sahiplerinin seyahat ve konaklama masrafları karşılanacaktır.

Sergilenmeye hak kazanan projelerin tanıtımları, gerek Poster sunumları şeklinde gerekse etkinlik öncesinde sanayicilerle B2B görüşmelerine imkan yaratacak şekilde Randevu sistemi yazılımı aracılığıyla randevular oluşturularak gerçekleşecektir. Ayrıca Bağımsız üyelerden oluşan Ödül Kurulları tarafından başarılı bulunacak Ar-Ge Proje önerileri nakden ödüllendirilecektir.

2009 yılından itibaren uluslararası düzeyde yapılan Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektörünün gerçekleştirdiği en prestijli ve iş/ihracat oluşturma potansiyeli yüksek etkinlikte, farklı disiplinlerde ülkemizden ve yurtdışından alanında uzman çok değerli bilim insanı, sanayici, işadamı, kamu kurumlan, bürokrat ve öğrencileri bir araya getirilecek olup, detaylı bilgiye www.utibargeprojepazari.com adresinden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.