9 Ocak 2018
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlandı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Sevim, 9 Ocak 2018 Salı günü Çorlu Gazeteciler Derneği, Çorlu Medya Mensupları Derneği ve Basın Mensupları Yardımlaşma Derneği'ne ziyarette bulunuldu.

Dernek Başkanı ve Üyelere gerçekleşen ziyarette, basının sorunları dinlendi ve karşılıklı yapılabilecek çalışmalar masaya yatırıldı.

Basın; Halkın Gözü, Kulağı ve Sesidir

Basın'ın öneminden bahseden Gönül; "10 Ocak 1961 tarihi Türk Basınının özellikle de çalışan gazeteciler açısından önemli günlerinden biridir. Çağdaş ve demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birisi bağımsız basındır. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına sadık bir medyanın demokrasinin, toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri ve etkisi vardır. Basınımız, tarihin her döneminde halkımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirebilmek için görevini en iyi şekilde yapmaya çalışmaktadır. Her zaman kuruluşlarla halkımız arasında köprü olan basınımız, tüm gelişmeleri bütün ayrıntılarıyla kamuoyunun gündemine taşıyarak çözümüne de büyük katkılar sağlamaktadır. Halkın çıkarlarını savunan, önemli konularda kamuoyu oluşturan, ilkeleri ışığında görevini sürdüren bağımsız ve güçlü basınımız, demokrasi için vazgeçilmez öneme sahiptir. Yerel basınımızla işbirliği ile her konuda daha iyiyi, daha doğruyu bulabileceğimize inanıyor, sizlerin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü kutluyor, her türlü zorluğa rağmen görevini yürütmeye çalışan siz değerli arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" dedi.

Gerçekleşen ziyaretlerde; Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül, tarafından hediye ve plaket takdim edilirken Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Silistre, 2 bini aşkın Atatürk fotoğrafından oluşan Atatürk portresini Odamıza hediye etti.

HABER GÖRSELLERİ