Çek Konusundaki Güncel Gelişmeler ve Karekodlu Çek Uygulaması Semineri

25 Eylül 2018

25/09/2018

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Kredi Kayıt Bürosu (KKB) işbirliğinde hayata geçirilmiş olan "Karekodlu Çek" uygulaması, Çek Kanunundaki değişiklikleri de içeren 6728 sayılı "Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" kapsamında 01.01.2017 tarihinden itibaren zorunlu hale gelmiştir. Anılan tarihten bu yana bankalarca çek hesabı sahiplerine karekodsuz çek yaprağı verilmemektedir. Karekod sistemi ile lehdarın tüm ödeme geçmişinin ortaya çıkması sağlanmaktadır. Bu yolla piyasada çeke duyulan güvenin artırılması ve karşılıksız çekin engellenmesi amaçlanmakta olup, dolayısıyla karekodlu çek uygulaması ile iç piyasaya şeffaflık getirilirken karşılıksız çek sayısının azaltılması ve çek sahtekarlıklarının önüne geçilmesi de hedeflenmektedir. Bu doğrultuda, 2017’den günümüze uzanan süreçte karşılıksız çek oranlarında düşüş gözlenmektedir.

Bu çerçevede Odamız ve Kredi Kayıt Bürosu (KKB) işbirliğinde, tahsilat riski yönetiminde karekodlu çek sisteminin faydalarına değinilecek olan "Çek Konusundaki Güncel Gelişmeler ve Karekodlu Çek Uygulaması" başlıklı seminer 03 Ekim 2018 Çarşamba günü 14:00 - 16:00 saatleri arasında Odamız Batı Eğitim Salonunda düzenlenecek olup, seminerimize katılımınızdan memnuniyet duyarız.

Seminer İçeriği:

Seminer Konusu: Çek Konusundaki Güncel Gelişmeler ve Karekodlu Çek Uygulaması

Konuşmacılar: Alper YALÇIN - Kredi Kayıt Bürosu- İş Geliştirme Yöneticisi

Tufan ŞENER - Kredi Kayıt Bürosu- İş Geliştirme Yöneticisi

Yer: Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Batı Eğitim Salonu

Saat: 14:00-16:00

Eğitimlerimize http://www.corlutso.org.tr/akademi.html (Çorlu TSO Akademi) adresinden başvurmanız dahilinde kaydınız gerçekleşecektir.

Not: Seminerimize kayıt yaptırıp katılım gösteren tüm katılımcılara “Katılım Sertifikası” verilecektir. Seminerimiz Ücretsizdir.