RF Zorunlu Etiketleme Uygulaması Bilgi Notu

7 Şubat 2024

SAYIN ÜYEMİZ,

İlgi: TOBB ‘nin 05.02.2024 tarih ve  1291 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda, , Rusya Federasyonu (RF) tarafından ithal edilen muhtelif ürünlerin zorunlu etiketlemeye tabi tutulması kapsamında bilgi verilmekte olup, söz konusu ürünler arasında “hazır giyim, ayakkabı, tütün, ilaç, süt ve süt ürünleri, parfümeri, fotoğraf makinesi ve flaş, lastik, şişe suyu, düşük alkollü içecekler, alkolsüz, içecekler, tıbbi cihazlar, biyolojik aktif gıda takviyeleri, antiseptikler ve tekerlekli sandalye” nin bulunmakta olduğu belirtilmiştir.

İlaveten, RF’de zorunlu etiketleme uygulamasında meydana gelen gelişmelerin Bakanlığımız internet sayfasında yer alan RF Müşavirlik Raporları sayfasında düzenli olarak güncelleneceği bildirilmekle beraber uygulama hakkında ayrıntılı bilgi için Müşavirlik ile iletişime geçilmesinin faydalı olacağı değerlendirilmektedir.

Bilgilerinize sunarız