22 Temmuz 2016
Odamız Meclisi ve Basın Mensupları Kahvaltı Organizasyonu´nda Biraraya Geldi

Odamız Meclisi ve Basın Kahvaltı Organizasyonu  22 Temmuz 2016 Cuma günü Çorlu Divan Otel'de gerçekleşti.

Basın Mensupları; Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Meclis Başkanı İsmail Güleroğlu ve Meclis Üyeleri  tarafından karşılandılar.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; "Halkın İradesini Yok Sayanların Karşısında Olduğumuzu Açıkça Beyan Ederiz"

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; "15 Temmuz’da yaşanan kalkışma hareketini huzurlarınızda birkez daha kınıyor, Milletimizin iradesine dayanmayan, demokrasimize karşı yapılmış kanun dışı eylemi lanetliyoruz" diyerek; "Ortak payda vatan olduğu zaman siyasi görüş fark etmeksizin omuz omuza meydanlarda boy gösteren aziz milletimiz alçaklara, hainlere, darbecilere karşı mesajını net bir şekilde vermiştir. Herkes şunu bilsin ki Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) olarak demokrasiye zarar vermeye çalışan her türlü girişimi kınadığımızı, halkın iradesini yok sayanların karşısında olduğumuzu açıkça beyan ederiz. Milli iradenin yanında olduğumuzu ve milli iradeye yapılan her türlü eyleme karşı üzerimize düşeni yapacağımızdan zerre tereddüt etmeyeceğimizi belirtmek isterim. Devletimize ve Milletimize geçmiş olsun. Şehitlerimize yüce Allahtan rahmet, yakınlarına ve vatandaşlarımıza sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" açıklamasında bulundu.

"Bölgenin Tanıtımı ve Kalkınması İçin Var Gücümüzle Çalışıyoruz"

Sülün; Basın Mensupları ve Odamız arasında ki iletişimin önemine değinerek "Bölgemizde yaşanan olayların haberleştirilerek halkımıza hızlı ve doğru bir şekilde ulaştırılması, basın camiasının önemini her zaman bizlere göstermektedir. Sizlerle sürekli beraber olarak, Çorlu TSO'nun faaliyetlerini duyurmak, Üyelerimizin ve Kamuoyunun ihtiyaçlarını tespit ederek, çözümler üretmeyi amaçlamaktayız. Öncelikli görevimiz ve Üyelerinin Mensuplarının iş hayatını kolaylaştırabilen, sıkıntılarına çözüm olan, kurum ve kuruluşlara rehberlik eden, sivil toplum kuruluşlarına rol model olan, lider bir oda olmaktır. Odamız vizyonuna uygun olarak faaliyetlerini her geçen gün genişletmekte, Üyelerimizin ufkunu açacak çalışmaları koordine etmektedir. Bölgenin tanıtımı ve kalkınması için var gücümüzle çalıştığımızı özellikle belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"İlçemizin Ekonomik ve Sosyal Refahının Lokomotifi Olarak Çalışmalarımızı Sürdürmekteyiz"

Odamız faaliyetlerinden kısaca bahseden Sülün; "Üyelerimizin beklentilerine en iyi şekilde cevap verebilmek amacıyla mesleki faaliyetlerinin güçlendirilmesi için eğitim, organizasyon ve seminerler düzenliyoruz. Hazırladığımız projelerle birlikte Odamızın kurumsal gelişimine büyük önem veriyoruz. Bizler, sanayicisi ile esnafı ile, ilçemizin ekonomik ve sosyal refahının lokomotifi olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Odamız üyelerine beş yıldızlı hizmet verdiğimiz daha önce tescillenmişti. Söz verdiğimiz üzere yapımı bitip faaliyete başladığımız Yeni Hizmet Binamız da sürdüreceğimiz çalışmalar ile A kalite Dünya standartında hizmeti arttırarak devam ettireceğiz. Ayrıca diğer sözümüz olan Çorlumuza fuar alanı kazandırılması ile ilgili olarak Bakanlığa yaptığımız müracaat olumlu sonuçlanmış olup fuar şirketi kuruluş işlemlerini tamamladık mobilyacılar çarşısı olarak kullanılan alan 2017 yılında fuar alanı olarak bölgemize hizmet vermeye başlayacaktır. Her konuda bizlere destek olan başta değerli Üyelerimiz olmak üzere Meslek Komitelerimize, Meclisimize, Yönetim Kurulumuza ve siz değerli Basın Mensubu arkadaşlarımıza müteşekkiriz" dedi.

Sülün konuşmasının son bölümünde; "Burada bizimle olduğunuz için ve her defasında desteklerinizi bizlere hissettirdiğiniz için sizlere birkez daha teşekkür ediyor, bu vesileyle sizlerin         24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını can-ı gönülden kutluyor,  işlerinizde bol kazançlar diliyorum" açıklamasında bulundu.

Odamız Meclis Başkanı İsmail Güleroğlu; "Basınımızın Mücadelesi Takdire Şayandır"

Odamız Meclis Başkanı İsmail Güleroğlu Basın'ın önemine değindiği konuşmasında; "Çorlumuzun sorunlarını, ihtiyaçlarını, taleplerini yetkililere ve kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan sizlersiniz.  Bu önemli misyonu yerine getirmek için her türlü şartta görevlerini yerine getiren sizlerin mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için verdikleri mücadele takdire şayandır" ifadelerini kullandı.

"Darbe Karşısında Kahramanca Duran Milletimize Şükranlarımı Sunuyorum"

Güleroğlu, 15 Temmuz'da gerçekleşen olaylara da değinerek; "Çok sancılı bir dönemden geçmekteyiz. Büyük bir badire atlattık. 15 Temmuz 2016 tarihimize geçen en karanlık günlerden biri olduğu gibi aynı zamanda yüce Milletimizin demokrasiye ve iradesine nasıl sahip çıkılacağını tüm dünyaya gösterdiği zafer günlerinden biridir. Kalkışılan bu girişim Cumhuriyetimize, Demokrasimize, tarihsel birikimimize ve milli iradeye yapılmış açık bir saldırıdır. Bir kez daha darbe karşısında kahramanca duran milletimize şükranlarımı sunuyor, yaralılara acil şifalar, şehitlerimize ise Allah’tan rahmet diliyorum" açıklamasında bulundu.

"24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını Kutlarım"

Son olarak; burada bizimle olduğunuz için ve her defasında desteklerinizi bizlere hissettirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum diyen Güleroğlu; "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, Meclisim adına sizleri saygıyla ve sevgiyle selamlarım" dedi.

Basın Kahvaltı Organizasyonu; Basın Mensuplarının Odamız Meclis Üyelerine yönelttikleri sorularla sona erdi.
HABER GÖRSELLERİ