Belarus Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Vladimir Mironoviç´ten Odamız´a Ziyaret

12 Nisan 2017

Belarus Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Vladimir Mironoviç, 12 Nisan 2017 Çarşamba günü Odamız'a ziyarette bulundu.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İsmail Köroğlu ve İbrahim Gönül, ziyarette hazır bulundular.

Kültürel İlişkileri Geliştirmek Ticaret Hacmini Artıracaktır

Belarus Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Vladimir Mironoviç, İki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin çok iyi düzeyde olmasına rağmen ticari ilişkilerin aynı seviyede olmadığına değinerek ticaretin gelişmesi için Çorlu TSO'ya ve üyelerine büyük görevler düştüğünü söyledi. Mironoviç; "Kültürel ilişkileri geliştirmek iki ülke arasındaki ticaret hacmini artıracaktır. Türk iş adamlarını iş birliği için Belarus'a davet ediyoruz" dedi.

İki Ülke İşadamlarının Karşılıklı Olarak Yatırımlar Yapması Gerekir

Mironoviç, Birçok konuda benzerlik gösteren iki ülkenin diğer ülke ticaretlerinde rekabetten çok birbirini tamamlayarak diğer ülkelere olan ihracatlarını da artırabileceğine vurgu yaptı. Türkiye sayesinde Belarus’un Orta Doğu ve Afrika’ya daha rahat açılabileceğini bununla beraber Türkiye’nin de büyümeye devam eden Gümrük Birliği Ekonomik Alanına daha rahat ulaşabileceğini aktararak iki ülke işadamlarının karşılıklı olarak yatırımlar yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

Ülkeler Arasındaki İlişkilerin Geliştirilmesi İçin Ticari İstişareler Önemlidir

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkonsolos Mironoviç'e,Çorlu'nun ekonomisi ve ticari olanakları hakkında bilgiler veren Sülün, "Ülkeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için ticari istişareler önemlidir" diye konuştu