3 Mayıs 2017
Trakya Genel Sanayi Ticaret Fuarı Kapılarını Açtı

Odamız ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Fuarcılık A.Ş.'nin organize ettiği ve bu yıl ilk defa düzenlenen  "Trakya Genel Sanayi  Ticaret Fuarı" 03  Mayıs 2017 Çarşamba günü kapılarını açtı.

Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; İbrahim Gönül, İsmail Köroğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Cevat Sevim, Hüseyin Ersoy, Haluk Perçin Bayındır, Haşim Yiğit, Müslüm Kahraman, Fatih Keskin ve Atilla Gaygusuzoğlu'nun iştirak ettiği fuarın açılış törenine; Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Bulgaristan Cumhuriyeti Edirne Başkonsolosu Vassil Petkov Valchev, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, AK Parti İlçe Başkanı Kerim Atalay, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Odamız Meclis Üyeleri, Protokol ve Odamız Üyeleri katılımda bulundular.

Çorlu, Ulusal ve Uluslararası Alanda Örnek Teşkil Edecektir

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gönül; "Bu fuarın organizasyonunda büyük emeği geçen ve çok kısa bir süre önce aramızdan ayrılan Yönetim Kurulu Başkanımız Enis Sülün'ü yad etmek istiyorum. Kendisine Allah'tan rahmet geride kalanlara ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Odamız ev sahipliğinde organize edilen bu fuar ile birlikte bölgemizde başlayan ekonomik gelişmenin tüm ülkemizde hızla yayılacağına eminim. 800'ü aşkın sanayi firmasına ev sahipliği yapan, ülkemizin 3. büyük sanayi kenti olan Çorlu'nun bu fuar organizasyonu ile ulusal ve uluslararası alanda örnek olacağını temenni ediyorum" dedi.

Çorlu, Türkiye'nin Önde Gelen Sanayi Bölgelerinden Bir Tanesidir

Fuarın önemine değinen Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan; "Türkiye'nin önde gelen sanayi bölgelerinden biri olan Çorlu'nun potansiyelini artırmak için çalışmalarımız sürmektedir. 12 OSB ve bir ASB ile 1.500'ü aşkın fabrikaların bulunduğu bölgede böyle bir fuarın kurulması son derece önemlidir. Trakya Genel Sanayi Ticaret Fuarı'nın gerçekleşmesinde rol oynayan herkese teşekkür ederim" açıklamasında bulundu.

Fuar Bölgeye Katma Değer Yaratacaktır

Çorlu'nun Türkiye'de önemli sanayi kentlerinden biri olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; "Tekirdağ sanayisi, OSB'leri ve artan nüfusuyla oldukça hareketli  bir ilimizdir. Böylesine geniş potansiyele sahip olan bir yerde böyle bir fuarın Bölgemiz için katma değer yaratacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Çorlu Üretim ve Satış Yapan Büyük Firmalara Ev Sahipliği Yapmaktadır

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; "80'li yıllara kadar tarım kenti olan, 81 farklı ilimizden 250.000 insanımızın yaşadığı huzur kenti Çorlumuz Türkiye’nin en önemli, en dinamik sanayi merkezlerinden biri haline gelmiştir. Çorlu üretim ve satış yapan büyük ölçekli ve marka değeri yüksek konfeksiyon, ev tekstili ve deri konfeksiyonu pazarında söz sahibi birçok firmaya ev sahipliği yapmaktadır. Bu noktadan hareketle Çorlu'nun var olan bu avantajlarını da kullanarak şehre ve ekonomisine güç katacak bir çalışma olan 'Trakya Genel Sanayi Ticaret Fuarı' Çorlumuzun adını yurt içinde ve yurt dışında duyuracak çok önemli bir kilometre taşı olacaktır" dedi.

Fuar açılışının ardından Protokol Üyeleri, stantları gezerek fuar alanında incelemede bulundular.

HABER GÖRSELLERİ