"Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı" Odamız Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

10 Mayıs 2024

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İklim Değişikliği Başkanlığı ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen "Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı" Enis Sülün Konferans Salonu ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleşti.

Odamız ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sektörler ve Girişimcilik Daire Başkanı Sn.Ahmet Saygın BARAN, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sn.Kaan Sinan TOHUMCU, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sn.Erdim NOYAN, Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Sn. Cem TUNALI, Yönetim Kurulu Üyesi Sn.İsmail KORKUT, Genel Sekreter Sn. İbrahim KARAĞÖZ, Trakya Kalkınma Ajansı Tekirdağ Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sn.Yetkin ÖZER ve firma yetkilileri katılımda bulundu.

Toplantı; Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Sn. Cem TUNALI, İklim Değişikliği Başkanlığı Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi Dairesi Başkanı Sn.Volkan POLAT’ın açılış konuşmaları ile başladı.

İklim Değişikliği Başkanlığı Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi Dairesi Başkanı Volkan POLAT’ın Moderatörlüğünü yaptığı toplantının birinci bölümünde; İklim Değişikliği Başkanlığı Karbon Fiyatlandırma Dairesi Başkanlığı Gelir Uzmanı Sn.Mürsel AKBULUT ve Türk Standartları Enstitüsü Çevresel Gözetim ve Doğrulama Müdürü Sn.Mehmet ERGÜN “Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması” hakkında katılımcılara bilgiler aktardılar.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. Genel Müdür Yrd. Sn. Seçil YILDIZ’ın Moderatörlüğünü yaptığı toplantının ikinci bölümünde; Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. Sürdürülebilirlik ve Etki Yönetimi Yöneticisi Sn. Sinem SUDAN, İklim Finansmanı ve Teşvikler Dairesi Başkanlığı İklim Değişikliği Uzmanı Sn. Sümeyya TERZİ ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Sürdürülebilirlik Kıdemli Danışmanı Sn. Ersin TÜRKMEN “Ulusal Taksonomi, Sanayide Yeşil Dönüşüm ve Yeşil Dönüşüm Finans Araçları” konusunda katılımcılara bilgiler verildi.

HABER GÖRSELLERİ