Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Tarafından Hazırlanan Trakyanın İlk Kurumsal AR-GE Projesi Onaylandı

12 Mayıs 2017

Odamız tarafından hazırlanan "Bölgesel Kalkınmada AR-GE ve İnovasyon" Projesi Başvurusu Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından onaylandı.

Odamızda 12 Mayıs Cuma günü gerçekleşen "Bölgesel Kalkınmada AR-GE ve İnovasyon" Projesi imza törenine; Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Gönül, Meclis Başkanımız İsmail Güleroğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; Müslüm Kahraman ve Hüseyin Ersoy ile Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu ve KOSGEB Tekirdağ İl Müdürü Tolga Erkan iştirak ettiler.

Proje Trakya Bölgesindeki ilk kurumsal AR-GE Projesi olma özelliğini taşırken; Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ilklere imza atmaya, lider oda olduğunu göstermeye devam ediyor.

Proje hakkında konuşan Çorlu TSO Başkanı İbrahim Gönül: Küreselleşen ekonomide kuralların değişmesi ve rekabetin zorlaşması ülkeleri teknoloji üretebilen birer bilgi toplumu olma yolunda ilerlemeye zorluyor. Bu nedenle firmaların giderek artan ölçüde Ar-Ge ve İnovasyon yapmaya ihtiyaçları var.Biz de bu ihtiyaçlar dahilinde Odamıza kayıtlı KOBİ’lerin Ar-Ge potansiyellerini belirlemek, analiz etmek ve ücretsiz teknik destekte bulunmak amacıyla bu projeyi gerçekleştirdik. Çorlu da bulunan KOBİ’lerin AR-GE ve İnovasyon alanlarında kurumsal altyapı ve kapasitenin geliştirilmesine katkı sağlayarak kısa vadede firmalara, uzun vadede de bölge ekonomisinin gelişimine destek olmayı amaçlıyoruz” dedi.

Proje kapsamında;

-Odamıza kayıtlı üretim yapan ve kapasite raporu bulunan 765 KOBİ’ye anket çalışması yapılarak bölgemizin AR-GE ve İnovasyon analizi yapılacaktır.

-Çorlu’nun demografik yapısı ve şehir özellikleri belirlenecektir.

-Bölgemizdeki AR-GE ve İnovasyon potansiyeli tespit edilerek, analiz edilecektir.

-Analiz akabinde yılda 2 defa olmak üzere ihtiyacı olan Odamız üyesi KOBİ’lere ücretsiz geniş kapsamlı -AR-GE ve İnovasyon ve Marka ve Patent eğitimleri verilecektir.

-Odamız dahilinde AR-GE Birimi kurulacak ve AR-GE Birimine personel istihdamı sağlanacaktır.

-İlgili personelimiz tarafından ilk etapta eğitimlere katılan üyelerimize ve analiz çıktısı doğrultusunda ihtiyacı belirlenen KOBİ’lerimize AR-GE ve İnovasyon konularında ziyaretler düzenlenerek saha çalışması ile ücretsiz teknik destek sağlanacaktır.

-Bölgenin AR-GE ve İnovasyon Analiz Raporlarının broşürler halinde tüm üyelerimize ücretsiz dağıtımı yapılacaktır.

-Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Namık Kemal Üniversitesi Teknopark A.Ş. ile ortak olarak bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, üye firmalar ve özellikle ilgili KOBİ’lerin katılımı ile AR-GE ve İnovasyon konulu Ortak Akıl Toplantısı düzenlenecektir.